• U bent ingelogd als:

SO Soest en SCH’44 kent geen winnaar

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De eerste wedstrijd van het drieluik tegen de bovenste drie ploegen van de ranglijst werd met een gelijkspel afgesloten. De wedstrijd tegen SCH”44 tijdens De dag van de Club, is er een met twee gezichten. In de eerste helft heeft SO Soest weinig in te brengen tegen de sterke ploeg uit Harmelen. Na de thee gaat het een stuk beter en weet Mitchell Zwart de stand op gelijke hoogte te brengen. Met het gelijke spel heeft iedereen vrede.

SCH’44 heeft een sterke ploeg. SO Soest wil de aanvalsdriften van de tegenstander opvangen en vanuit de tegenaanval toeslaan. Maar de getructe aanvallers van de geelzwarten maken het de verdediging van de Soesters erg moeilijk. Vooral de behendige Tom van der Linden is erg gevaarlijk. Het is aan keeper Jaime Hensen te danken dat SCH’44 niet op voorsprong komt. Een aantal keer is de vertrekkende goalie een sta-in-de-weg wanneer er weer een schot vanaf de tweede, of eerste lijn gelost wordt.

Vlak voor rust valt de goal alsnog. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt bij de tweede paal binnengekopt. Een verdiende voorsprong voor SCH’44. De ploeg van de nieuwe SO Soest-trainer René van der Kooij, laat zien waarom er een hoge positie op de ranglijst wordt ingenomen. Veel behendige aanvallers, een solide verdediging en een stevig blok op het middenveld. Een ploeg die komend seizoen uit elkaar valt, wanneer SCH de overgang naar het zaterdagvoetbal maakt.

SO Soest speelt de tweede helft beter. Met NIels van der Plaats in plaats van Hessel de Goeij wordt er aanvallend gewisseld. De thuisploeg krijgt kansen en een van die mogelijkheden wordt verzilverd door Mitchell Zwart. De verdediger kopt een voorzet van Jorney Kappenberg tegen de touwen.

Beide ploegen krijgen nog kansen op een winnende treffer. Maar deze wil niet meer vallen. Bij SO Soest ontbreekt de scherpte in de afronding en in het Soester doel ontpopt Jaime Hensen zich als uitblinker.

Komende zondag gaat de reis naar Kampong. De nummer 2 van de ranglijst is nog in achtervolging op koploper SDZ (de tegenstander van SO Soest op Tweede Paasdag).

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart, Gido de Hiep, Nico Safarov (68. Wouter de Zoete); Hessel de Goeij (46. Niels van der Plaats), Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Jim van den Berg, Marouane Ghaddari (71. Meme Dore Aminata), Dani Schmitz

44. 0-1

52. 1-1 Mitchell Zwart

Bron: website SO Soest