• U bent ingelogd als:

SO Soest en Kampong in evenwicht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SO Soest speelde een prima wedstrijd tegen Kampong. De naaste belager, met 38 goals de meest scorende ploeg uit de afdeling, wist tegen de Soesters maar een aantal kansen te creëren. De Soester verdediging bleef moeiteloos overeind en als er gevaar dreigde stond doelman Jaime Hensen in de weg. Aan de overkant waren het de paal en de lat die SO Soest van scoren afhield. De brilstand was een logische uitslag.

,,Een brilstand, dat is lang geleden zeker?”, vroeg doelman Jaime Hensen zich na afloop af. Dat klopt. Op zondag 18 oktober 2015 speelde SO Soest 0-0 tegen de latere kampioen Hoogland. Ruim drie jaar later wordt er opnieuw niet gescoord tijdens een wedstrijd van SO Soest. Was de wedstrijd dan van een slaapverwekkende saaiheid? Dat viel wel mee. De spanning vergoedde veel en de duels waren om van te watertanden. Beide ploegen wilden winnen, maar beten zich stuk op een solide defensie. De uitblinkers aan beide zijden liepen namelijk in de verdediging.

Veel kansen waren er dan ook niet te noteren. Het voornaamste gevaar aan Soester kant kwam van de voet van verdediger Jorney Kappenberg. De routinier mikte een vrije trap tot tweemaal toe op het aluminium. In de eerste helft teisterde zijn poging de lat en een uur later strandde de poging op de paal. Soest moest het vooral van spelhervattingen hebben. De voorwaartsen lagen aan de ketting. Een aantal keer wisten Jim van den Berg en Niels van der Plaats langs hun bewakers te glippen. Marouane Ghaddari mikte vervolgens voorlangs en over.

Kampong kreeg ook mogelijkheden en af en toe mocht er opgelucht adem gehaald worden. Gido de Hiep moest zelfs op de doellijn redding brengen. In de tweede helft was het billenknijpen. Een kwartier voor tijd leken de Utrechters de wedstrijd te beslissen, toen de spits van Kampong vrij mocht aanleggen. Met een reflex schopte Jaime Hensen de bal uit het doel. Met de puntendeling houdt Soest Kampong vier punten onder zich. Bovendien verloor SCH’44 opnieuw, zodat er een klein gaatje is ontstaan met de achtervolgers. SDZ blijft de koploper. Komende week wordt de eerste competitiehelft afgesloten bij SCH’44. De ploeg uit Harmelen is de competitie goed gestart, maar verloor twee wedstrijden achter elkaar.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij, Wouter de Zoete (89. Dwaynley Spijker), Gido de Hiep (68. Nico Safarov); Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Milan van Wincoop, Niels van der Plaats, Marouane Ghaddari, Jim van den Berg

Geef een reactie