• U bent ingelogd als:

SO Soest doet zich tekort tegen hoogvlieger EDO

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Niet benutte kansen breken ploeg van Wallenburg op

De teleurgestelde gezichten bij SO Soest spraken boekdelen na afloop van het met 1-2 verloren duel tegen het hoog geplaatste EDO uit Haarlem. Het besef was er dat door het niet benutten van kansen onnodig punten waren verspeeld.

En het had zo mooi kunnen zijn, want al in de 5e minuut faalde Ali Coban hopeloos alleen voor de keeper. Het had de gelijkmaker moeten worden, want amper twee minuten daarvoor was EDO door twijfelachtig optreden van SO Soest op 0-1 gekomen. Tel daarbij op dat Dylan Meyer rakelings over de lat kopte en even later Coban weer weigert om de trekker over te halen, dan roep je het onheil over je uit. Want de  gasten waren wel scherp. De 0-2 kwam dan ook binnen als een mokerslag. Voor rust bleven de mogelijkheden voor de thuisclub zich aandienen, maar Dylan Meyer en Maarten Jan Belt konden de stand op het fonkelnieuwe scorebord niet beïnvloeden.

Na rust bracht Wallenburg Majid Ghaddari en Hessel de Goey in voor Ali Coban en Bas Tullemans. Dat bracht meer dreiging en SO Soest speelde een uitstekende tweede helft. De 1-2 van Dylan Meyer was daarom terecht. De gasten kwamen er niet meer aan te pas en het was wachten op de terechte gelijkmaker. En die kansen kwamen er. De 250 toeschouwers kregen waar voor hun geld. Een schot op de paal van Meyer was typerend voor de magere beloning die de ploeg van Wallenburg mocht ontvangen. Tussendoor ontsnapte debutant Bas Epskamp aan een rode kaart. In de slotfase speelden zich hectische taferelen af in het doelgebied van EDO. Maar toen de rookwolken waren opgetrokken stonden de Soesters toch met lege handen.

‘ Als je bovenin staat gaan dat soort ballen er gewoon in, maar als je onderin staat niet’, wist Wallenburg. De Houtenaar blijft positief: ‘ We zijn deze competitie nog geen een keer weggespeeld, maar we zijn gewoon steeds niet scherp voor de goal.’ In paniek is hij zeker niet. ‘ Ik in paniek? Nee hoor, maar ja, ik bestuur de club natuurlijk niet.’