• U bent ingelogd als:

SO Soest blijft winnen, nu in en tegen Abcoude

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het was niet al te best afgelopen zondag in Abcoude. Het gure weer en de koude wind waren een passend decor in omstandigheden waarin alleen een man op een wit paard met een rode mijter zich buiten de deur begeeft. SO Soest won de wedstrijd tegen nummer laatst. Het werd 1-3.

Abcoude staat dan wel laatste op de ranglijst, de verlieswedstrijden van deze ploeg waren telkens met miniem verschil. Wellicht is die rode lantaarn wat geflatteerd. Soest heeft het bovendien traditioneel lastig daar onder de rook van Schiphol. Ook deze zondag ging het niet gesmeerd. SO Soest, met Stan Klarenbeek in de basis voor de geblesseerde Bart Kuijpers, had een licht veldoverwicht. De wedstrijd ging gelijk op. Soest was wel slimmer, gehaaider in bepaalde situaties. De blauwwitten krijgen langzaam maar zeker meer routine en dat is te merken in wedstrijden die gewoon over de streep getrokken moeten worden.

De voorsprong was binnen het half uur. Rayendall had succes met een schot van afstand. De stand was echter kort daarna weer gelijk toen Jaime Hensen kansloos was bij een Abcoudse schuiver.

Pas laat in de tweede helft wist Soest afstand te nemen. Compliment voor de ploeg dat geduldig bleef spelen en wachtte op een mogelijkheid. De ban werd pas een kwartier voor tijd gebroken. Stan Klarenbeek bekroonde zijn plek in de basis met een doelpunt. Hij was alert bij een schot van Ali. De keeper had het leer niet klem en de rebound was een prooi voor de jonge middenvelder van Soest.

Hierna volgden nog genoeg kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maarten Jan BeltĀ  schoot nog een keer tegen de paal bijvoorbeeld. Vlak voor het eindsignaal wist Ali Coban met een schot te scoren. Verdiende overwinning, geen al te beste wedstrijd en nu het vizier weer naar volgende week. Komende zondag tijdens de laatste thuiswedstrijd van 2017 wacht PVCV.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg (Dylan Meijer 70.), Steven van den Berg, Nico Safarov, Thijs Janmaat (Gido de Hiep 80); Stan Klarenbeek, Maarten Jan Belt, Rayendall Bitorina, Dave Klarenbeek; Ali Coban, Tom Karst

23. Rayendall Bitorina 0-1

30. 1-1

75. Stan Klarenbeek 1-2

87. Ali Coban 1-3