• U bent ingelogd als:

SO Soest begint competitie met zege op DWS

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De eerste wedstrijd van de competitie werd door SO Soest gewonnen. Hoewel de cijfers anders doen vermoeden werd de eerste driepunter redelijk eenvoudig behaald. SO Soest was beter dan het gepromoveerde DWS, maar verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Hierdoor bleef het spannend tot de laatste minuten.

Behoudens tijdens de openingsfase, waarin de tegenstander een aantal wist te creëren, had SO Soest weinig te duchten van DWS. De Amsterdammers hadden de eerste tien minuten een aantal opgelegde kansen. Doelman Jaime Hensen hielp zijn ploeg door de openingsfase. Achteraf cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. Want na tien minuten spelen kwam Soest op voorsprong. Meme Dore Aminata scoorde met een listig balletje achter het standbeen.

Dwaynley Spijker had in het eerste kwartier twee opgelegde mogelijkheden om zijn eerste competitietreffer te maken. De spits van Soest was net niet scherp genoeg. Hij bleek wel een goed aanspeelpunt te zijn. Soest viel aan en probeerde in de stromende regen de wedstrijd vroeg in het slot te gooien. Goals werden er in de eerste helft niet meer gescoord.

Dat gebeurde wel na de thee. Het tweede bedrijf was slechts vijf minuten oud toen Thijs Janmaat vanaf de punt van het Strafschopgebied  een vrije trap hard en laag bij de tweede paal binnenschoot.

De verdubbeling van de score zorgde ervoor dat Soest op rozen zat. DWS wist amper een vuist te maken en Soest kreeg een aantal mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. De derde goal viel echter niet en een kwartier voor tijd werd het nog spannend. Nadat DWS eerst de paal had geteisterd, mocht het later aanleggen voor een penalty. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten en het puntje van de stoel werd opgezocht voor een spannende slotfase. De voorsprong kwam echter niet in gevaar. SO Soest behaalde de eerst drie punten van de competitie. Komende zondag naar Nieuw Utrecht.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Rayendall Bitorina, Gido de Hiep, Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Jim van den Berg,, Meme Dore Aminata (86. Milan van Wincoop), Dwaynley Spijker  (81. Marouane Ghaddari), Niels van der Plaats, Dani Schmitz

10. Meme Dore Aminata 1-0

50. Thijs Janmaat 2-0

73. 2-1