• U bent ingelogd als:

SO Soest bedwingt koploper AFC’34 met goed voetbal

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ploeg van Wallenburg verspeelt winst in laatste minuut

SO Soest-trainer Herman Wallenburg was tevreden met het behaalde punt. ‘ Het is jammer dat de gelijkmaker in de laatste minuut valt door een strafschop. Ik riep naar de arbiter dat hij hem wel makkelijk gaf. Hij antwoordde dat hij dat even daarvoor ook had gedaan. Ach, daar kan ik wel meeleven.’ De coach doelde daarmee op de strafschop die SO Soest tien minuten daarvoor kreeg.

Soest begon goed aan de wedstrijd en het duel kreeg een aantrekkelijk karakter omdat de Noord-Hollanders ook voor de volle winst streden. Kansen voor Niels van der Plaats en Ali Coban werden om zeep geholpen. AFC’34 was effectiever, want na twintig minuten voetballen werd de Soester defensie verrast en stond het onverdiend met 0-1 achter. De thuisclub veerde op en zette de gasten onder druk, maar de 250 toeschouwers zagen de stand op het scorebord voor rust niet veranderen.

Acht minuten na de thee gingen de gasten in de fout. Een verkeerde terugspeelbal werd door Coban onderschept. Doelman Joey Wiese kon in eerste instantie nog redding brengen, maar in de rebound kon Coban het speeltuig in de verlaten doelmond schuiven: 1-1. AFC’34 gooide daarna er nog een schepje bovenop en doelman Diango Alvarez moest al zijn kwaliteiten tonen. In de 80e minuut kreeg Soest een dubieuze penalty toegewezen door de overigens goed leidende arbiter Koene. Hessel de Goeij wist wel raad met dat presentje: 2-1. De ploeg van Wallenberg leek te gaan stunten, maar uiteindelijk mochten de gasten door een ongelukkige actie van Dave Klarenbeek vanaf de stip gelijk maken: 2-2.

De kleine verdediger was zich van geen kwaad bewust: ‘ Ik ging achter hem aan en raakte hem niet, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Jammer dat het zo vlak voor tijd toch nog gelijk wordt. Maar ach, vooraf hadden we getekend voor een gelijkspel tegen de koploper.’ Wallenburg beaamde dat: ‘ Het is een terechte uitslag over de hele wedstrijd gezien.’ De coach vindt dat zijn ploeg wel steeds beter gaat voetballen: ‘ Voetballend zit er vooruitgang in, maar we moeten dat langer in de wedstrijd volhouden. Sommige jongens halen hun niveau nog niet. We hebben veel ervaring in de ploeg en dat moet er uit gaan komen.’