• U bent ingelogd als:

SO Soest aanvallend onmachtig tegen VSV

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De uitwedstrijd tegen VSV was voor SO Soest de uitgelezen kans om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Bij winst zou VSV op grote achterstand gezet worden en klommen de Soesters zelf naar de veilige negende plaats. Om te winnen moet je scoren en dat was juist het euvel. Geen enkele geslaagde aanval was er te ontdekken. In de slotminuut scoorde SO Soest eindelijk wel, maar dat was na een strafschop, terwijl VSV al drie keer had gescoord: 3-1. (klik op lees meer)

De kracht van je bank bepaalt vaak de sterkte van een ploeg, zo luidt een ongeschreven voetbalwet. In Velserbroek had Herman Wallenburg zeven man naast zich zitten en niet de minsten. Aan ongeschreven wetten heb je niet zoveel als de vorm totaal ontbreekt. Al snel was duidelijk dat vaker dan twee keer de bal van blauw naar blauw een te lastige opgave was. ,,We creëerden helemaal niets en hebben in de hele wedstrijd maar één keer op doel geschoten’’, stelde Rayendall Bitorina bitter vast. ,,Zij creëerden ook weinig, daarom was er ook niet zoveel aan de hand en hadden we de wedstrijd goed onder controle. Uit het niets kwamen ze op 1-0. Dat was echt nergens voor nodig.’’

In de 24ste minuut fopte Delano Post zijn bewaker Dave Klarenbeek en gaf een voorzet op maat. Daar wist Donny Klok wel raad mee: 1-0. Bijna werd het nog voor rust 2-0, toen Diango Alvarez een slippertje maakte. Met een sliding voorkwam Gido de Hiep erger.

Meteen na rust kwam Dylan Meijer in de ploeg voor Dave Klarenbeek. Hierdoor verhuisde Niels van der Plaats van de rechtsbuitenpositie naar de linksbackplek. SO Soest drong wat meer aan, maar werd ook nu nooit echt gevaarlijk. In de 64ste minuut werd het 2-0 toen bij een inworp niemand van SO Soest oplette en Mitchel Bormann profiteerde. ,,Dat doelpunt gaven we écht weg’’, mopperde Bitorina. ,,Dan kun je nog heel lang blijven voetballen, daar valt niets tegen te doen.’’

Wallenburg probeerde nog wel wat door Robin Smeeing in de ploeg te brengen, maar de voormalige aanvoerder kon geen verandering in het spelbeeld brengen. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 3-0 toen scheidsrechter Benlamkaddem een strafschop gaf na een lichte overtreding van Niels van der Plaats.

Met Florian Beltman als extra aanvaller in de ploeg speelde Wallenburg zijn laatste troef uit. Bijna doelpuntte de Amersfoorter na een voorzet van Maarten Jan Belt, maar de bal was net te scherp. In de slotminuut redde Hessel de Goeij de eer, toen ook SO Soest een strafschop kreeg. Het was echter een doekje voor het bloeden. Met een 3-1 nederlaag gaan de ‘blauwe leeuwen’ als nummer twaalf van de ranglijst de winterstop in. Dat is een stuk lager dan iedereen dacht na de prachtige uitoverwinning op Fortuna Wormerveer. Daarna volgden echter drie nederlagen.

VSV – SO Soest 3-1 (1-0).

34. Donny Klok                  1-0

64. Mitchel Bormann      2-0

75. Donny Klok (strafschop)        3-0

90. Hessel de Goeij (strafschop)                3-1

Opstelling: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg, Bas Tullemans (67. Robin Smeeing), Gido de Hiep en Dave Klarenbeek (46. Dylan Meyer); Hessel de Goeij, Maarten Jan Belt en Rayendall Bitorina; Niels van der Plaats, Marouan Ghaddari (76. Florian Beltman) en Majid Ghaddari.