• U bent ingelogd als:

Slap Benschop verliest op karakter van SVM

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 Na de 5-1 overwinning vorige week op Bunnik gingen de Benschoppers vol zelfvertrouwen naar Maartensdijk, de ploeg, die met 3-0 klop had gekregen van IJFC. Ze kwamen van een koude kermis thuis.

 

Er leek geen vuiltje aan de lucht, want Benschop nam vanaf het begin het initiatief tegen het sterk verdedigend SVM. Benschop was continu in bal bezit en leek in de 11e minuut op een 0-1 voorsprong te komen. De op rechts opkomende Remco van Wijngaarden legde de bal panklaar voor de geheel vrijstaande Martijn de With. Tot ontgoocheling van alle mensen met een blauw wit hart kreeg hij het niet voor elkaar de bal achter de kansloze SVM keeper te krijgen. SVM kwam nauwelijks over de middenlijn en hanteerde alleen wat kansloze lange ballen. Vol inzet hielden ze Benschop van het doel af en de kansjes, die er voor Benschop waren kwamen voort uit stilstaande situaties. Twee vrije trappen van Biko Brazil zorgden voor gevaar, maar ook hier hadden de mannen uit Maartensdijk het geluk aan hun zijde.

 

Benschop wisselde in de rust Daan de Bruin voor Kwame Ballo, die hersteld was van een hamstring blessure zo leek het, maar vijf minuten later moest hij met dezelfde blessure weer vervangen worden door Thomas Banfi. Benschop probeerde de met tomeloze inzet verdedigende SVM ers onder druk te zetten, maar deden dat in een veel te laag tempo. Thomas Banfi kwam twee maal op links goed door maar de goed teruggelegde ballen werden zwak ingeschoten door Jeroen Lamboo en Biko Brazil. In de 70e minuut werd een lange bal verkeerd beoordeeld voor Bryan de Boer en kon Sjoerd Burgers voor de eerste keer in deze wedstrijd richting het doel van Benschop keeper Mitchell van Oort gaan. Met een droge schuiver liet hij de Benschop keeper kansloos. 1-0 .De domper was groot, daar de Benschoppers 75 % balbezit hadden zonder echt gevaarlijk te worden. Benschop probeerde van alles om wat terug te doen, maar de driemans voorhoede kon geen enkele vuist maken en vlak voor tijd werd het zelfs 2-0 toen Roy Smorenburg de bal op het middenveld kwijt raakte en met een razend snelle uitval bracht Erno Steenbrink Benschop in diepe mineur. 2-0. Benschop werd afgetroefd op karakter en tomeloze inzet, het spel, zoals dat in de derde klasse wordt gespeeld. Benschop zal zich hier tegen moeten wapenen in de komende wedstrijden.

 

Zaterdag a.s. staat de uitwedstrijd tegen DOSC uit Den Dolder op het programma. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur en de spelers en supporters bus vertrekt om 12.30 uur vanaf het sportpark.

 

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, (73e min Coen vd Snoek), Jeroen Lamboo, Jurgen Ruitenbeek, Bryan de Boer, Jeroen Lievere, Daan de Bruin ( 46e min Kwamen Ballo), (50e min Thomas Banfi), Jimmy Vendrig, Biko Brazil, Martijn de With en Roy Smorenburg.