• U bent ingelogd als:

Sjirk Bajema analist bij Woudenberg

Geplaatst in Clubnieuws

Zaterdag eersteklasser Woudenberg, dat met de winterstop in de staart bivakkeert, heeft de hulp ingeroepen van Sjirk Bajema, die als wedstrijdanalist de komende tegenstanders gaat volgen.

Woudenberg met Jeroen Peters als nieuwbakken oefenmeester wil daarmee voorkomen dat het dit seizoen de eerste klas noodgedwongen moet verlaten. Bajema die een fraaie staat van dienst heeft van dertig jaar als trainer in de amateurvoetbalwereld, was de laatste jaren vrijwillig teruggetreden van het podium.  Zijn hobby, het volgen van kleinzoon Thierry, die bij KVVA zijn kunsten vertoond komt nu even in de koelkast te staan. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan bij de liefhebber van het spelletje.  De Amersfoorter pakt daarom de draad weer op in een functie die hij bij SO Soest, AFC Quick en SDC Putten ook uitvoerde.

Voor Bajema heeft de functie van wedstrijdanalist ditmaal een extra dimensie: ,, Het leuke is dat Woudenberg  in de afdeling Zuid 1 voetbalt. Daar spelen veel clubs in die ik helemaal niet ken. Ik ging als analist altijd extra vroeg naar het complex van de volgende tegenstander . En verkende ik het terrein, kantine en het informatiebord van de club. Puur uit interesse, want ik wilde me extra verdiepen in een club. Ik heb veel verenigingen op die manier bezocht en kon er blindelings heen rijden. Maar dat wordt nu anders. Voor de meeste clubs zal ik nu mijn navigatie moeten gaan gebruiken.’’ Bajema bruist nog van energie en kijkt uit naar zijn nieuwe werkgever. ,, Woudenberg is een mooie en nette club die met eigen jongens al jaren uitstekend presteert op hoog niveau. Ik heb er veel zin in.’’