• U bent ingelogd als:

Simpele overwinning Benschop tegen machteloos DVSU

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Benschop dacht, dat het moeilijker zou worden tegen het tegen degradatie strijdend DVSU, maar ondanks dat het geen geweldige wedstrijd was, nam Benschop eenvoudig de punten mee naar Benschop. 

Benschop vertrok zonder de aan het eind van het seizoen vertrekkende Frenk vd Kleij. Of hij het zat is om drie keer per week naar Benschop te reizen weten we niet, maar zijn auto wel. In Gouda zei hij tegen Frenk, bekijk het maar, ik stop ermee. Samen met een vriend wist hij nog net op tijd Utrecht te bereiken om de wedstrijdbespreking te doen. Benschop ging prima van start en leek weinig last te hebben van DVSU. Al in de 5e minuut knalde Brian de Boer de bal tussen de palen, maar met een mooie reflex wist keeper Dylan Pluk erger te voorkomen. Het was uitstel van executie, want een minuut later stond Benschop op een 0-1 voorsprong. Een strakke corner van Jeroen Lamboo werd over de lijn gewerkt door de meegekomen Jurgen Ruitenbeek. Benschop ging door en in de 25e minuut leek de 0-2 op het bord te komen. David Verweij werd de diepte ingestuurd en ging alleen op het doel van DVSU af. Keeper Pluk kwam uit zijn doel, maar in plaats van de bal aan de geheel vrijstaande Patrick Maton te geven ging hij voor eigen succes. Met de voet wist Pluk het doelpunt te voorkomen. DVSU probeerde wat terug te doen, maar spaarzame kleine kansjes werden verijdeld door de goed keepende Mitchell van Oort. Benschop vergat de voorsprong uit te breiden en de rust ging in met een 0-1 voorsprong.

 

In de rust werd Jimmy Vendrig vervangen door Martijn de With, die drie weken uit de roulatie was geweest. Hij had slechts vijf minuten nodig om Benschop definitief in veilige haven te schieten. Een prachtige aanval over links opgezet door Jeroen Lamboo, die de op snelheid liggende Brian de Boer bereikte. Met een strakke voorzet vanaf de achterlijn legde hij de bal op het hoofd van Martijn en met een splijtende kopbal zette hij de 0-2 op het bord. De wedstrijd was gelopen. David Verweij schoot hard  voorlangs en een kopbal van Thomas Banfi ging net langs de verkeerde kant van de paal. DVSU probeerde met de lange bal de lange mensen te bereiken, maar de Benschop verdediging gaf nagenoeg niets weg. Een vrije trap in de 75e minuut op de rand strafschopgebied kon nog wat roet in het eten gooien, maar de over de muur heen geschoten bal van Reda Reddam was een prooi voor Mitchell van Oort. Na het laatste fluitsignaal van de degelijk leidende Miralles Agullo was de vraag hoe lang Frenk vd Kleij erover zou doen om weer bij zijn auto in Gouda te komen. Afgezet op station Lunetten, zonder OV kaart en geen enkele ervaring op het gebied van reizen met de trein, zorgden ervoor, dat hij een minimaal uurloon aan deze zaterdag heeft over gehouden.

 

Wat gaat er komen.

 

Zaterdag a.s. speelt Benschop thuis tegen de nummer drie Jonathan uit Zeist. Een zeer belangrijke wedstrijd voor beide teams met het oog op de nacompetitie. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is de moeite waard om naar het sportpark te komen.

 

De opstelling van Benschop:

 

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Bryan de Boer, Jeroen Lamboo (78e min Biko Brazil), Stef Elings, Jimmy Vendrig, ( 46e min Martijn de With , Kwame Ballo, Patrick Maton en David Verweij, (70e min Thomas Banfi).