• U bent ingelogd als:

Simpele 6-0 overwinning van Saestum in Werkhoven

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Foto’s: Norbert Waalboer

Een wedstrijd tussen 2 ploegen waarbij de ene ploeg in de bovenste regionen van de 3e klasse vertoeft en de andere ploeg onderin moet in de eindstand terug te zien zijn. Dit gebeurde dan ook deze middag,  Saestum won de wedstrijd vrij eenvoudig met 0-6.  Doelpuntenmakers deze middag Jordao Bakkenes  2x , Yoeri Pot  2x en Anass Akharouid 2x.  

Vanmiddag moest de ploeg van Saestum zijn 3e plaats in de 3e klasse verdedigen tegen Aurora uit Werkhoven. Trainer Maykel Tak ging met een bijna gehele fitte selectie op pad. Alleen Mitchel Edelbroek ontbrak door gezondheidsredenen aan het appél.  Zijn plaats werd met veel vertrouwen ingenomen door Niels Grevelman. De grasmat waar vanmiddag op gespeeld moest worden had afgelopen week een speciale behandeling gehad en was door het strooien van een nieuwe zandlaag redelijk goed geprepareerd om het Saestum met zijn snelle spelers het wat makkelijker te maken.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de jonge scheidrechter v.d. Geest liet Saestum zien waarvoor ze naar Werkhoven waren gekomen. Aurora direct onder druk zetten en door snel door dekken de gevaarlijke lange bal uit het spel van Aurora halen. Hierin slaagde Saestum redelijk. Diverse mogelijkheden werden er gecreëerd, maar tot een definitieve eindschot kwamen we niet.

In de 15e minuut mochten we toch het eerste doelpunt van de middag begroeten. Een afgeslagen aanval van de gasten werd door Jordao opgevangen en met een fraaie afstands poeier achter de dienstdoende doelman Timo Freen geschoten.

Af en toe kwam de thuisploeg uit zijn definitieve stellingen en probeerde door de lange bal te gebruiken hun spitsten te bereiken en zo Saestum onder druk te zetten. Over het algemeen behield de verdediging van Saesum zijn rust maar zo af en toe konden ze toch doorlopen en dit leidde in de 21e minuut tot een mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Deze werd echter door een buitenspelsituatie afgekeurd. Na deze actie mocht Yoeri Pot de 2-0 scoren uit een assist van Anass Akharouid en controleerde hij, met zijn techniek, de bal hoog in de lucht om hem daarna simpel met rechts achter de doelman te schuiven. Met deze goal nam Saestum definitief afstand van Aurora. Anass scoorde nog de 3-0 waarna Jordao met een Messi achtige actie de 4-0 achter Tino Freen in de touwen schoot. Een welverdiend applaus van zowel zijn eigen supporters als van de supporters van de thuisclub waren zijn deel. 

De rust werd met deze stand bereikt en mochten de spelers van een welverdiend kopje thee genieten. Maykel Tak gaf zijn ploeg aan op dezelfde manier de tegenstander te bestrijden en langzaam de 4-0 uit te breiden naar een hogere uitslag. Dat dit nog maar tot 2 doelpunten meer leidde was te danken aan het spel van de gasten met individuele acties probeerde een ieder zo zijn eigen wedstrijd te spelen.

Maykel Tak greep in en wisselde ook, uit eigen belang, de spelers die op scherp stonden voor de fitte spelers op de bank. Shaqui van Ewijk, Jordi van Sonderen en Appie Ayoubie mochten hun kunnen laten zien en deden deed zeker niet onverdienstelijk. Door het inbrengen van deze wissels kwam er weer wat meer lijn in het spel van Saestum. En voor velen glaszuiver doelpunt werd nog afgekeurd, maar daarna kon de ploeg van Aurora het niet meer aan en scoorde Anass nog even de 5 en 6-0.

Saestum kon de 3 punten mee naar huis nemen en kan nu gaan uitkijken naar de volgende wedstrijd van Aurora tegen Hooglanderveen waarbij een gunstige uitslag door Saestum de 2e periode gewonnen kan worden. Op naar Paas zaterdag waar mogelijk dus een prijs klaarligt.