• U bent ingelogd als:

Selectie SO Soest werkt aan nieuw seizoen

Geplaatst in Clubnieuws

SOEST – SO Soest speelt het komende seizoen in de tweede klasse. Het eerste elftal van de blauwwitten degradeerde na verlies tegen LSVV in de nacompetitie. Dat is een forste streep door de rekening van de club. Gerrit Plomp (53) is de trainer van SO Soest voor het seizoen 2017/2018. De trainer moet met een herkenbaar elftal proberen de schade te repareren.

Natuurlijk wil SO Soest het verloren terrein direct weer heroveren. Kampioen worden en promoveren naar de eerste klasse, met een herkenbaar Soester elftal  lijkt een logische doelstelling.

Maar het belangrijkste is om met dit elftal goed voetbal op de grasmat te leggen zodat het Soester publiek weer kan genieten van het vlaggenschip. Het afgelopen seizoen zijn de trouwe supporters niet verwend.

Goed voetbal met spelers die het publiek kunnen boeien. Dat is de opdracht die de selectie van SO Soest krijgt. De selectie wordt aangevuld met een kwartet spelers afkomstig van FC De Bilt. Bij deze vier spelers zijn twee personen met een verleden bij SO Soest. Tom Karst (30) speelde in  het seizoen 2010/2011 al eerder voor onze vereniging. Daarna scoorde de spits veel goals voor ’t Vliegdorp en voor FC De Bilt. Het afgelopen seizoen schoot hij maar liefst 24 keer raak.

Jaime Hensen (22) kennen wij natuurlijk erg goed. Opgeleid bij SO Soest en een aantal keer basisspeler in SO Soest 1. In 2015 vertrok de keeper naar FC Hilversum en vorig seizoen kwam hij uit voor FC De Bilt. Hij gaat voor het komende seizoen de concurrentie aan met Midas Dorrestein en Bram van de Duijs voor een plek onder de lat.

Steven van den Berg (22) en Bart Kuijpers (30) maken het kwartet vol. Steven van den Berg is verdediger en afkomstig uit de opleiding van FC De Bilt. Bart Kuijpers is een middenvelder die zijn doelpuntjes meepakt. Hij heeft ook gevoetbald bij Sterrenwijk en ’t Vliegdorp.

De selectie van vorig seizoen blijft grotendeels intact. Robin Smeeing en Diango Alvarez stoppen met selectievoetbal. Zij zijn de afgelopen jaren van grote waarde geweest voor SO Soest.