• U bent ingelogd als:

SEC wint Jan van Rees toernooi

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het tweede Jan van Rees toernooi is gewonnen door het organiserende voetbalvereniging SEC zelf. Vrijwel niemand bij de Soesters had dat vooraf durven hopen en zeker coach René Ribberink niet. Zijn team werd geplaagd door vakanties en blessures, waardoor hij noodgedwongen met een sterk uitgedunde selectie moest aantreden. 

Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang aan de Bosstraat. Hoewel de competitie nog lang niet van start gaat, is de honger naar de bal in Soest duidelijk aanwezig. Maar liefst 8 zaterdagteams hadden zich ingeschreven voor het jaarlijkse Jan van Rees toernooi, waaronder HEES, ‘t Vliegdorp en natuurlijk het organiserende VV SEC.  

In de poulefase eindigde SEC in haar poule nog als tweede achter FZO uit Zeist. In de andere poule trok HEES verassend aan het langste eind, met Odysseus’91 uit Utrecht op de tweede plaats. 

In de kruisfinales won Odysseus’91 van FZO en eindigde de Soester derby in een 0-0 gelijkspel. SEC nam de penalty’s beter, waarna dit team in de finale mocht aantreden tegen Odysseus. 

Het was duidelijk te merken dat de vermoeidheid had toegeslagen. Niet zo gek als je bedenkt dat de ploegen nog maar kort in training zijn en de teams voor hun vijfde wedstrijd  (van 25 minuten) de wei in gingen. SEC trad zelfs met drie geblesseerde spelers aan. In de finale werd niet gescoord, waardoor penalty’s opnieuw de beslissing moesten geven. En weer trok SEC aan het langste eind, mede dankzij haar boomlange keeper die een penalty wist te stoppen. 

De trotse Jan van Rees, naamgever van het toernooi en al meer dan 50 jaar lid van VV SEC, overhandigde de bokaal aan de aanvoerder van het winnende team. Een onafhankelijk jury van voetbaldeskundigen verkoos Emile Brouwers van FZO tot beste speler (tevens topscorer) van het toernooi; SEC doelman Damion Breukers werd uitgeroepen tot beste keeper en HEES won de sportiviteitsprijs.