• U bent ingelogd als:

SEC open trainingsdagen voor meisjes en jongens

Geplaatst in Clubnieuws

Voetbalclub verwelkomt toekomstige Oranje Leeuw(inn)en

Meisjes-/vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland en heeft door de EK winst van de Oranje Leeuwinnen een enorme boost gekregen. Dat ondervindt ook¬† vv SEC, de oudste voetbalvereniging van Soest. Het aandeel meisjes binnen haar jeugdafdeling wordt steeds groter en het enthousiasme spat eraf als je deze pupillen aan de bal ziet. Antek Wojtkowski, trainer en co√∂rdinator van de JO13 (jeugd onder 13 jaar), en hoofd jeugdtrainer Hans Renes zien met enthousiasme dat steeds meer meisjes de velden van SEC weten te vinden en daar niet onder doen voor de jongens. De jeugdtrainers kiezen er bewust voor om jongens en meisjes samen te laten trainen. “Ik ben een groot voorstander van het samen voetballen met jongens, omdat dit goed is voor de weerstand. Je ziet wat hiervan uiteindelijk het resultaat kan zijn bij het Nederlands dameselftal op het EK. Dat is toch fantastisch!”, aldus Wojtkowski. Hij geeft aan dat de jongens over het algemeen fysiek wat sterker zijn dan de meisjes, maar dat meisjes met hun serieuzere en fanatiekere speelstijl hun mannetje goed weten te staan op het veld.

Op dit moment speelt de jeugd bij SEC zowel in gemengde teams als in jongens- of meisjesteams. De meeste jeugdleden beginnen meestal in gemengde teams, maar wanneer meisjes blijven voetballen dan komt er een moment dat het verschil met jongens fysiek te groot wordt of dat ze misschien met meiden onder elkaar willen voetballen. Er zijn dan voldoende mogelijkheden om over te stappen naar een meidenteam. De vereniging houdt daarom goed in de gaten wat de behoefte van haar vrouwelijke pupillen is. Hans Renes: “Ook voor de meisjes staat bij SEC het plezier in voetbal voorop. Dat blijft het uitgangspunt.”

Meisjes – maar natuurlijk ook jongens! – tussen 6 en 12 jaar kunnen meedoen aan de SEC open trainingsdagen van woensdag 23 augustus en tot en met zondag 17 september. De trainingsdagen zijn op woensdagmiddag om 14.30u en op zondagochtend om 11.00u. Meedoen is gratis en zonder verplichtingen. Ouders die de training van hun kind willen volgen, zijn vanzelfsprekend van harte welkom! Voor informatie en/of aanmelden: toekie1967@gmail.com of 06 – 42 45 91 70.

Voor nadere informatie:

Antek Wojtkowski: 06-42459170