• U bent ingelogd als:

SEC – Lopik 3-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SEC – Lopik 3-1

Vandaag mochten we aantreden tegen Lopik die net zoals ons 5 punten bij elkaar wisten te sprokkelen. Een overwinning zou ons weer een paar plaatsten doen stijgen en aansluiting geven in de middenmoot. Vooraf was bekend dat Lopik over een paar uitstekende spelers beschikt met name nummer 8 Jonathan Werrie hetgeen ook al snel in de wedstrijd zou blijken. Net zoals ieder ander vereniging op dit niveau zaten wij wat in de personele problemen en dan met name op de linksback positie. De spelers die daar uitstekend uit de voeten kunnen, Max Wolfsen en Ethan vd Klok waren geschorst terwijl Peter Hilhorst donderdag op de training geblesseerd afhaakte! Ja, en dan kom je automatisch terecht bij onze aanvoerder Stefan Jak. Laatste man, voorstopper, verdedigend op het middenveld, rechts of linksback, “trainer het maakt mijn niet uit”! Van dit soort spelers kan je als trainer nooit genoeg hebben. Top Jakkie!

SEC kwam voortvarend uit de startblokken want na 6 minuten lag de bal al in het mandje! Renzo Krol liet zijn tegenstander het bos zien en Daantje Groen schoot de bal schitterend binnen! In de 29ste minuut was het opnieuw Renzo Krol die de bal voorgaf maar zijn voorzet leek iets te hard zijn maar dat was voor onze stoomwals Martin Kesterloo geen punt! Net zoals vorige week ging hij nog vol voor de bal en legde hem even klaar voor zijn vernietigende “linker” en schoot de bal snoeihard in het dak van het doel! Wat een goal zeg!

Tot die tijd was het een genot om te zien hoeveel meters Joey van de Bedem en Bobbie Nieuwenhuis maakte op het middenveld en al vele aanvallen van Lopik wisten te onderbreken. Doch kwam Lopik in de laatste 15 minuten voor rust aardig opzetten en dwong SEC terug. In deze fase kreeg SEC veel vrije trappen en corners tegen in deze uiterst sportieve wedstrijd. Gelukkig hebben we in die “lange” Damion Breukers een uitstekende keeper en anders zat onze Berry vd Voorst er wel tussen met zijn hoofd. Op slag van rust kwamen we goed weg toen Damion van dichtbij een bal uit zijn goal wist te tikken.

Deze wedstrijd was ondanks de 2-0 voorsprong nog lang niet gespeeld.

Zoals verwacht in de 2e helft een feller spelend Lopik en SEC wat terug werd gedwongen maar de verdediging met Marc Schimmel (51e min geel), Sonny Ribberink, Berry vd Voorst en Stefan Jak gaf geen krimp met daarvoor de stofzuiger Bobbie Nieuwenhuis. Lopik was dreigend maar niet rond de 16 meter van SEC. Toch kwam de 2-1 in de 68e min op het scorebord te staan. Niemand bij SEC en Lopik wist waarom de bal op de stip ging! De uitleg van de man in het zwart was dat onze keeper dreigde iemand vast te pakken, gelukkig zou die later in de wedstrijd nog zo’n fout maken, alleen dan in ons voordeel.

De aansluitingstreffer was op dat moment ook zeker terecht want SEC stond de gehele 2e helft onder druk! Stefan Jak kreeg tevens rond het hele gebeuren geel voor commentaar op de leiding. Inmiddels was de sterk spelende Renzo Krol al naar de kant gehaald en vervangen door Zarko Ristic. Ook bij de opnieuw hardwerkende Wesley Ribberink raakte de pijp leeg en werd in de 81e minuut vervangen door Youri Neerings die hier mee zijn debuut maakte in het eerste elftal.

En juist hij was in de 90e minuut betrokken bij de strafschop die wij kregen. Youri verloor in een duel met zijn tegenstander in de 16 meter de bal maar de scheids zag daar een strafschop in! Zo gaf die aan beide kanten een strafschop cadeau maar kwam die wel voor ons op het juiste moment.

Vorige week miste hij hem nog maar de nummer 1 en 2 van het lijstje, Wesley Ribberink en Renzo Krol zaten op de bank! Maar Martin Kesterloo was mentaal sterk genoeg en schoot de bal onhoudbaar achter de keeper!

De ontlading was groot en mooi om te zien hoe Martin dit feestje vierde met de trainer en de spelers! Deze tweede overwinning op rij geeft het team vertrouwen en lucht! Een mooie beloning voor de groep want er wordt hard gewerkt op de training en ook veel plezier gemaakt!

Een belangrijke overwinning tegen een goede en sportieve ploeg!

Dit jaar toch 6 nieuwe spelers van de eerste 14 in moeten passen en door vakanties, blessures en al schorsingen iedere week in een wisselende samenstelling moeten spelen.

De groep weet dat mijn besluit los staat van de groep want in al die jaren heb ik nog nooit zo’n leuke groep onder mijn hoede gehad terwijl onze hoofdtrainer Ton van Burik een aanwinst is voor ons team en laat zien dat een tweemanschap uitstekend en plezierig kan werken.

Onze trouwe selectie en ballensponsors hebben het dit jaar mogelijk gemaakt om bij een gewonnen wedstrijd 100 euro in de consumptie pot te doen. De mannen konden daarom na afloop 200 euro tegemoetzien (tevens overwinning Bunnik) en zo werd het een gezellige middag/avond in de kantine met DJ Mickey!

Bestuur bedankt voor de muziek en Bas bedankt voor het regelen.

Maar vanaf dinsdag gaan we ons weer richten op de zware uitwedstrijd tegen DVSU die maar liefst met 3-8 DEV wist te verslaan. Hopen dat Peter Hilhorst weer kan aansluiten terwijl ook Max Wolfsen zijn schorsing erop zit!

Tevens wil ik Jamie de Groot, Jouri Neerings en Jordy Meerding bedanken voor hun bereidwilligheid om mee te gaan als wissel en vervolgens nog snel naar de wedstrijd over te stappen om de 2de helft mee te doen met SEC 2! Klasse mannen!