• U bent ingelogd als:

SEC laat overwinning in twee minuten uit handen glippen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Van Burik: ‘ Ik wil geen hotseknots voetbal’

Iedereen in het groenwitte kamp was zaterdag het over eens dat één helft goed voetbal niet genoeg is. ‘ Je zag het na rust weer inzakken. We kwamen niet fel genoeg uit de kleedkamer. Ook ik niet hoor!’ bekende Daniel Groen.

De ploeg van trainersduo Ton van Burik en Rene Ribberink zette de eerste helft met aantrekkelijk voetbal SVM Maartensdijk onder druk. De 150 toeschouwers zagen pogingen van Groen en Renzo Krol maar net doel missen. De thuisclub mocht echter ook van geluk spreken dat Peter Hilhorst en Ethan van de Klok twee pogingen van de gasten van de doellijn haalden en dat doelman Damion Breukers met enkele katachtige reflexen de nul hield. Pal voor rust kwam SEC verdiend toch op voorsprong. Een splijtende pass van Zarco Ristic stelde Groen in staat om de 1-0 op het scorebord te zetten.

De thee had klaarblijkelijk geen extra krachten gegeven, want SEC zette het goede spel van het eerste part niet voort. De gasten roken hun kans, maar zelfs alleen voor Breukers wist Erno Steenbrink het net niet te vinden. In de 59e minuut leek SEC de wedstrijd op slot te gooien. Een verre uittrap van Breukers bereikte Wesley Ribberink, die zich vrij maakte en beheerst de 2-0 tegen de touwen knalde. De hoop op eerste overwinning van dit seizoen duurde echter maar tien minuten, want in een tijdsbestek van twee minuten zorgde Mike de Kok met twee doelpunten voor een 2-2 stand.

In de laatste minuut had Groen nog matchwinnaar kunnen worden, maar de Soester had geen kracht genoeg meer over om goed uit halen. Wat geen schande was omdat de buitenspeler er bijna een marathon op had zitten. ‘ Ik had teveel tijd nodig bij die kans door vermoeidheid. We moeten het goede spel van de eerste helft onthouden en meenemen naar de volgende wedstrijd.’ Ton van Burik was iets minder content: ‘ Dit voelt als een nederlaag. Het was een redelijke partij van ons, maar de groep is snel enthousiast, toch mag dat geen hotseknots voetbal opleveren. We moeten het voetballend oplossen.’