• U bent ingelogd als:

SEC E-pupillen spelen return interland

Geplaatst in Clubnieuws

Warme ontvangst met fanfare voor KDN United uit Nieuwrode (BE)

 

Wat begon als een grap tijdens een gezellige vakantieavond in Italië, resulteerde vorig jaar in een eerste interland tussen twee E-teams van SEC en twee U10 teams (pupillen onder 10 jaar) van KDN United in het Vlaamse Nieuwrode. Afgelopen zondag vond de return plaats op de thuisbasis van VV SEC aan de Bosstraat West.

Strak om 10.00u reed volgens planning de spelersbus van de Belgische voetballertjes en de massaal meegekomen supporters de Bosstraat in. De drumband van PVO had zich opgesteld bij de ingang van het sportcomplex en speelde een warm welkom, dat werd ondersteund door de partypoppers van de SEC E-pupillen. Het was een mooie start van een dag die al net zo mooi zou worden. Na natuurlijk het volkslied en een warming up in de vorm van een clinic door hoofd jeugdtrainer Hans Renes en zijn assistenten, volgden de wedstrijden tussen de Oranje Leeuwen en Rode Duivels. Hierbij lieten ook de ouders zich niet onbetuigd. Helaas bleek ook op dit niveau dat penalty’s nemen niet Neerlands sterkste kant is en moesten de Oranje ouders met 1 punt verschil de eer aan de Belgen laten. Maar naar goed voorbeeld van Harry Vermeegen’s nieuwe EK-lied ‘Wij zijn ff Bellug’, genoten de SEC-cers vol overgave mee van deze winst. Na een uitgebreide lunch, die genereus was gesponsord door Albert Heijn, namen de kinderen het nog een keer tegen elkaar op. Deze wisten wel de zege uit een penaltyreeks te halen en dat maakte de zelfgebakken pizza aan het eind van de dag welverdiend en extra goed van smaak.

Na dit tweede treffen waren de buurlanden het meer dan eens, het vervolg op de traditie die vorig jaar was ingezet was een groot succes en smaakte naar meer.  Zowel SEC als KDN United hebben het plezier in voetbal hoog in het vaandel. “We gaan proberen deze traditie, die opgebouwd is door en met twee teams van beide clubs, uit te breiden en er wellicht een breder evenement van maken.” aldus initiatiefnemer en organisator Ron Tragter, “De kinderen en wij hebben ervan genoten en zelfs de regen aan het eind van de dag kon dat plezier niet bederven.” Het ziet er dus naar uit dat VV SEC volgend jaar opnieuw naar Nieuwrode af zal reizen voor dan alweer de derde interland!