• U bent ingelogd als:

SEC E-pupil geselecteerd voor Jonger Oranje

Geplaatst in Clubnieuws

Estelle Wojtkowski – midden achter – geselecteerd voor regioteam meiden noord

Op maandag 23 februari organiseerde Jonger Oranje een talentendag voor meisjes bij BFC in Bussum. SEC E-pupillen Britt van den Berg en Estelle Wojtkowski deden aan deze dag mee. De opzet van de dag was een 4 tegen 4 toernooi waarbij de deelneemsters – meisjes uit de gehele regio Noord Holland – diverse wedstrijdjes speelden. Dit alles onder toeziend oog van scouts van Telstar VVNH, de huidige nummer vijf uit de BeNe League. Deze scouts waren aanwezig met het oog op de selectie van meisjes voor een regioteam van Jonger Oranje (www.jongeroranje.nl).

 

Britt van den Berg links en Estelle Wojtkowski rechts in duel tijdens talentendag Jonger Oranje

Het toernooi liet duidelijk zien dat het meidenvoetbal enorm in de lift zit. Qua techniek doen de meiden absoluut niet onder voor de jongens. Zij lieten fraai combinatiespel zien en geweldige individuele acties. En qua balbehandeling kunnen veel jongens nog een hoop leren van de dames.  

Direct na afloop van het toernooi werden, naast het winnende team, de namen bekend gemaakt van de geselecteerde speelsters voor Jonger Oranje. Estelle Wojtkowski had zich als één van de pupillen naar een plek in het Jonger Oranje regioteam van Noord Holland onder de 11 jaar weten te spelen. Haar staat een leuke tijd te wachten met allerlei leerzame voetbalactiviteiten. We wensen haar daarbij veel plezier en succes!