• U bent ingelogd als:

SDVB te sterk voor Valleivogels in oefenduel

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

In Scherpenzeel werd de oefenwedstrijd tussen Valleivogels en SDV Barneveld gespeeld. De eersteklasser was te sterk voor de tweedeklasser en na 90 minuten voetballen was de
eindstand 2-5.

In het eerste kwartier kregen beide ploegen een aantal mogelijkheden. Gydo Vos zag zijn inzet na de cornerbal van Ricardo Mengerink naast het doel van Matthijs de Koning gaan. Aan de andere kant had de inzet van Rémon Liefting geen resultaat. Doelman De Koning moest in de 12
e minuut handelend optreden op het schot van Mengerink.

Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Remco van de Fliert had een goede actie in huis en bracht Jimmy de Greef hiermee in balbezit. De Greef schoof de bal in de korte hoek binnen: 1-0. De ploeg van trainer Johan de Man moest even bijkomen van deze treffer, maar pakte de draad daarna weer goed op. Rick Degenaar gaf het signaal door de bal net over de deklat te schieten. Een minuut later, in de 33e minuut, moest De Koning wel de gang naar het net maken. Gydo Vos gaf de voorzet waarna Ruano Taribuka voor het doelpunt zorgde: 1-1. De bezoekers zag zelfs kans op nog voor het rustsignaal op voorsprong te komen. Gydo Vos zorgde weer voor de assist en Rick Degenaar kopte de bal tegen de touwen: 1-2.

In het tweede bedrijf kwamen de beide ploegen gewijzigd uit de kleedkamer. Al na twee minuten werd de marge door de Barnevelders naar twee doelpunten getild. Jeff van der Bult bracht invaller Onur Tekay in stelling en de behendige voetballer liet met een mooie boogbal de uitkomende De Koning kansloos: 1-3. De bewoners van sportpark De Bree-West gingen op jacht naar de aansluitingstreffer en die kwam in de 53e minuut. Nick Engelen kopte de voorzet van Rémon Liefting achter sluitpost van SDVB: 2-3.

Een minuut later was de marge alweer twee doelpunten. De cornerbal gegeven door de dienstdoende scheidsrechter werd genomen door Gydo Vos waarna Jos van Roekel de bal tussen de twee palen kopte. Valleivogels leek in de 57e minuut wat terug te doen, maar het diagonale schot van Remco van de Fliert werd door de keeper gepareerd. Na bijna een half uur voetballen legde de gasten een goede counter op de mat en Onur Tekay kon richting het doel opstomen. Alleen voor De Koning maakte hij geen fout: 2-5.

SDV Barneveld had via Ricardo Mengerink en Onur Tekay nog goede kansen, maar beide keren kwam Matthijs de Koning als winnaar uit de strijd.

Zaterdag 1 september 2018 start voor de formatie van Rob van den Broek het bekeravontuur. Op sportpark De Bree-West is dan SVL uit Langbroek de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer R. Tiesinga.