• U bent ingelogd als:

SDO-De Meern 0-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Foto: Bron SDO website

Verslag Ad de Lange/VV De Meern

Vandaag wederom een belangrijke wedstrijd. SDO uit Bussum is de tegenstander, een team wat bekend staat als een counterploeg die het fysieke niet schuwt en veelvuldig de lange bal hanteert. Op de ranglijst is het onderling verschil maar vier punten, dus is een overwinning voor beide ploegen van groot belang!

De lente laat zich vandaag van haar beste kant zien, het is heerlijk voetbalweer en de zon bezorgt de vele toeschouwers een aangenaam verblijf. Voor het begin van de wedstrijd is er één minuut stilte, waarmee we met z’n allen nogmaals Johan Cruijff, onze beste voetballer aller tijden, herdenken.

De openingsfase is voor De Meern. Tot tweemaal toe is het Gökhan Yasar die zijn pogingen ziet stranden. De eerste gaat net voorlangs en de tweede is een afstandsschot welke maar net naast het doel van keeper Dion Thomas eindigt. De Meern blijft het in deze openingsfase zoeken in het combinatievoetbal, terwijl SDO er in eerste instantie niet aan te pas komt.

Na een wake-up call van SDO-trainer Ivar van Dinteren komt er bij hen meer strijd, wordt De Meern wat meer onder druk gezet maar schrikt onze verdediging hier zeker niet van. Eigenlijk heeft De Meern de beste kansen. Redouan El Yakoubi bereikt met zijn voorzet van rechts Achmed Ahahaoui. Zijn schot wordt vanaf vijf meter op miraculeuze wijze door keeper Dion Thomas tot corner verwerkt. Even later is het wederom Achmed Ahahaoui die zijn schot, na een knappe combinatie met Gökhan Yasar, gekeerd ziet door de keeper. Het laatste kwartier zakt het getoonde voetbal bij beide ploegen terug naar een bedenkelijk niveau.

Na rust zoekt SDO veelvuldig de aanval en krijgt zowaar ook nog een paar kleine kansjes. Te vermelden valt een vlammend schot van Maikel van Latum, die door Mike van Houten vakkundig uit het doel geroeid wordt.

Trainer Rob Zomer wisselt Aldo Hima voor Dion Gerritsen. De Meern komt eigenlijk de hele tweede helft niet aan lekker voetballen toe. Keeper Dion Thomas moest maar één keer in actie komen en dan hebben we het al over de 85e minuut. Het afstandsschot van Gökhan Yasar wordt door hem vakkundig gekeerd.

Aan het einde van de wedstrijd loopt de spanning hoog op en heeft De Meern alle geluk, wanneer Dino van Essen een niet te missen kans toch nog hoog over het doel schiet. De Meern mag blij zijn dat het gaatje van vier punten op de ranglijst gehandhaafd kan worden. Het weer was fantastisch, het vertoonde voetbal was tegenovergesteld!!

 

De Meern: Mike van Houten, Erwin van der Klis (83. Jurren van der Gun), Joris van Rooijen, Sven van Doorn, Steve Blokland, Redouan El Yakoubi (75. Kesley den Haag), Sjoerd Vlasman, Bob Verweij, Osmerald Hima (59. Dion Gerritsen), Gökhan Yasar, Achmed Ahahaoui.

Het AD schrijft op 4 april 2016

Strijd maar geen goals bij De Meern

Bussum | Strijd, strijd en nog eens strijd. Zo omschreef De Meern-coach Rob Zomer de uitwedstrijd met SDO uit Bussum, die dus eindigde in een remise (0-0). Daar schoten beide ploegen weliswaar iets mee op, simpelweg omdat de ploegen onderin de hoofdklasse A zondag punten lieten liggen. De Meern houdt nummer tien SDO (een nacompetitieplaats) op vier punten en heeft van beide ploegen het beste uitzicht op rechtstreekse handhaving.

De angst om te verliezen was bij beide ploegen groter dan de wil om te winnen. “In het eerste kwartier dacht ik dat wij niet zo’n moeilijke wedstrijd tegemoet zouden gaan,” zei Zomer. “We kregen een paar kansen. Na die openingsfase moesten we keihard werken om niet in de problemen te komen. Iedereen was het erover eens dat het een typische 0-0 wedstrijd was.”

De beste kans was er vijftien seconden voor tijd voor SDO, maar tot opluchting van alles dat De Meern een warm hart toedraagt, ging de bal over het doel. Zondag wacht De Meern opnieuw een lastige uitwedstrijd. Dan is nummer twee De Dijk in Amsterdam de tegenstander.