• U bent ingelogd als:

‘Scorende keeper’ lapt het weer

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De spelers van Schalkwijk duiken op hun keeper Beau Sluijk wanneer hij in blessuretijd de gelijkmaker achter de vijandelijke doelman heeft gekopt (Foto-SV Schalkwijk)

Het is al een uniek feit dat een keeper in de slotfase zijn doel verlaat om zijn ploeg voor een nederlaag te behoeden en een scoringspoging onderneemt. Wanneer dat met succes gebeurt zoals bij Schalkwijk-doelman Beau Sluijk een maand geleden gebeurde in de streekderby tegen Odijk, is er sprake van iets heel opmerkelijks. Maar afgelopen zondag lapt de sluitpost van Schalkwijk het weer, tot euforie van het thuispubliek. Nu staat zijn ploeg weer met 0-1 achter en rent hij naar voren om een nederlaag tegen Domstad/Majella te voorkomen.

 

,,Tja, en wanneer het dan weer lukt, staat de wereld even op z’n kop. Ik heb nooit ergens gelezen dat een keeper dat huzarenstukje binnen een maand twee keer uithaalt. Het scenario was tegen Odijk en Domstad/Majella hetzelfde. De laatste hoekschop van de wedstrijd, onze aanvoerder Rik van der Ven achter de bal. En net zoals toen legde hij de bal precies goed voor het doel en kon ik raak koppen. Dit keer was het nog moeilijker omdat twee Utrechtse verdedigers me probeerden af te stoppen, maar ik kon die bal precies in de verste hoek leggen. Iedereen vloog weer bovenop me..’’

 

Beau Sluijk (32) speelt komende zondag in de beladen derby tegen ’t Goy zijn laatste thuiswedstrijd in het eerste elftal van Schalkwijk, hij gaat afbouwen in het derde. ,,Het is een mooie periode geweest, maar nu is het welletjes om op het hoogste niveau van onze club te blijven spelen. Er zijn ook andere dingen die m’n aandacht nu vragen. Ik hoop wel dat die laatste wedstrijd winnend wordt afgesloten want die derby is voor ons altijd de wedstrijd van het jaar, met vuurwerk en veel publiek langs de lijn.’’

 

Beau Sluijk heeft niet alleen een reputatie opgebouwd als scorende keeper maar ook als ‘penalty-killer’. Hij bevestigt dat. ,,Ja, ik heb heel wat strafschoppen gestopt in mijn loopbaan, misschien wel zo’n beetje de helft. Of ik een geheim had?  Lang en geconcentreerd blijven kijken naar de penalty-nemer en pas dan reageren.’’ En hoe gaat het op Eerste Pinksterdag op Blokhoven? Stopt hij dan weer een penalty? Onlangs in de eerste wedstrijd tegen ’t Goy lukte het niet en scoorde die ploeg in blessuretijd vanaf de stip de 2-2. En mocht Schalkwijk onverhoopt in de laatste minuut nog op achterstand staan, dan gaat het natuurlijk weer gebeuren: Beau  uit zijn doel voor mogelijk nog een wonder….Het zou toch mooi zijn in zijn laatste wedstrijd.