• U bent ingelogd als:

’’ Schrijf SEC nooit te vroeg af!’’

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Onder het mom, we hebben nog nooit verloren van SVM, werd er koers gezet richting Maartensdijk! Gelukkig waren we niet alleen en zaten er op de tribune vele echte Seccers! Klasse mensen! SEC begon voortvarend aan de wedstrijd en binnen 6 minuten lag die al in het mandje voor de Groen Witte. Een goed genomen hoekschop van Martin Kesterloo werd door Sonny Ribberink doorgekopt! De bal kwam hierna voor de voeten van onze Bram Koot die de bal tegen het net kogelde! SVM die de laatste weken gezien de verslagen van voorgaande wedstrijden graag op de counter wil toeslaan moest nu de eigen helft verlaten en op jacht gaan naar de gelijkmaker! De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld met van beide kanten veel de lange bal!

Aan beide kanten werden er diverse kansjes genoteerd maar bij ons stond Damion Breukers als een dijk te keepen! De mooiste aanval van de wedstrijd was net voor rust toen Martin Kesterloo de combinatie aanging met Renzo Krol, die vervolgens de bal schitterend meegaf aan Bram Koot. Het was jammer dat de bal net uitkwam voor het chocoladebeen van Bram anders had zomaar de 0-2 op het scorebord gestaan! SVM beschikt over een aantal goede spelers zoals Mike Kok maar die kwam deze wedstrijd niet in het stuk voor doordat hij bij Bobbie Nieuwenhuis volledig in zijn zak zat! Voor mij trouwens niet nieuws!  Schitterend!

Wij, als SEC schamen ons niet voor onze speelwijze, in Engeland staan ze daar voor op de banken en klappen de handen stuk! SVM doet ook niet anders en iedere bal word door de laatste man erin gepompt waardoor er een echte Kick & Rush wedstrijd ontstond in een hoog tempo! De uitstekende scheidsrechter voelde de wedstrijd goed aan en maakte er een echte wedstrijd van! Tegen het slot van de wedstrijd had SEC de wedstrijd definitief kunnen beslissen! Na bijna 3 maanden maakte de geblesseerden Wesley Ribberink noodgedwongen door de krappe selectie zijn rentree maar was erg belangrijk in de slotfase! In zijn eerste balcontact stuurde hij de keihard werkende Renzo Krol weg met een uitstekende steekpass die de bal kreeg bij Martin Kesterloo. Helaas zag Martin zijn bal tegen de paal belanden!

In de 90ste minuut was het Daantje Groen die zich langs twee tegenstanders wist te murwen en helaas de bal tegen de keeper schoot! In de rebound schoot hij de bal naast en toen kwam er een fase van billen knijpen want er bestaat een uitspraak “als je ze zelf niet maakt dan valt die aan de andere kant”! De jongens op de bank kregen het al benauwd en ik hoorde Peter Hilhorst al zeggen, “Het zal toch niet?”

De scheidsrechter liet nog 6 minuten doorspelen en SVM stuurde iedereen naar het front en kreeg nog twee vrije trappen rond de 16 meter maar die lange was vandaag niet te passeren en ranselde de laatste vrije trap uit de kruising en zo bleef het 0-1!

Wat een ontlading zeg! Ik kreeg even het gevoel in het kleedhok dat we kampioen waren geworden! Schitterend en een terechte beloning voor de groep. Iedereen doet iedere wedstrijd zijn stinkende best, is op de training en heeft met elkaar een hoop plezier ondanks de mindere resultaten. We hebben er na afloop met zijn allen nog even een Jagermeistertje op genomen!

Toen de uitslagen binnen kwamen rollen was het feestje compleet, DVSU, Bunnik en DEV verloren terwijl wij zelf mede concurrent SVM hadden verslagen! En zo ziet de zondagmorgen een stuk vrolijker uit en zullen we in de krant gaan lezen “Schrijf SEC nooit te vroeg af”! Donderdagavond weer eerst de koppen tellen!