• U bent ingelogd als:

Schotloos Benschop verliest van koploper Odysseus

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Benschop wilde de schande van vorige week weg spelen en leek daar in de eerste helft aardig in te slagen maar het schromelijk tekort aan scorend vermogen deed Benschop weer eens de das om.

 

Odysseus had misschien iets meer balbezit, maar Benschop zat er kort op en creëerde voornamelijk in de eerste helft de nodige kansen. Met name Jeroen Lamboo speelde een sterke eerste helft. Al na 5 minuten schoot hij hard voorlangs en bracht even daarna Kwame Ballo in stelling, maar zijn schot miste scherpte. In de 15e minuut redde keeper Rik van Kollenburg fraai, door een hard schot van David Verweij onschadelijk te maken. Benschop bleef gevaarlijk, terwijl Odysseus nauwelijks in de buurt van het Benschop doel kwam. Patrick Maton zag een harde schuiver naast vliegen en ook Jeroen Lamboo kreeg de bal vlak voor de rust niet in de goede richting.

 

Benschop zat goed in de wedstrijd, speelde niet onverdienstelijk en gaf het Benschop publiek hoop voor de tweede helft. Helaas pakte dat heel anders uit. Nu waren de rollen omgedraaid. Benschop zakte ver terug en Odysseus rook zijn kans. Het werd een eenrichtingsverkeer richting het Benschop doel. De Benschop achterhoede kraakte, maar met een paar prachtige reddingen leek Mitchell van Oort voor Benschop toch nog een punt te redden. Tot twee maal toe wist hij de door gebroken gevaarlijke spits Fabian Polman van het scoren af te houden. Ook redde hij fraai op een inzet van Robin Ceha. In de 74e min viel het doek voor Benschop. Uit een corner vanaf rechts was het de lange spits Torben Vrielink, die onhoudbaar inkopte 0-1. Trainer Frenk vd Kleij probeerde met drie aanvallende wissels nog het tij te keren, maar op een kopballetje van Kwame Ballo na wist Benschop niets meer te creëren en na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Mac-Intosh waren de Benschoppers ernstig teleurgesteld over het niveau van de tweede helft. Positief was het optreden van Stef Elings, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond. 

 Wat gaat er komen. 

Zaterdag moet Benschop op bezoek bij Driebergen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en de spelers en supporters bus vertrekt om kwart voor een vanaf het sportpark. 

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Brian de Boer, Kwame Ballo (78e min Biko Brazil ), Jeroen Lamboo, (86e min Daan de Bruin), Stef Elings, Mike Vergouw (69e min Thomas Banfi), Patrick Maton en David Verweij.