• U bent ingelogd als:

Scherpenzeel – Valleivogels 1-1 (1-1)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: Scherpenzeelse Krant
Foto’s: Guido de Boer

SCHERPENZEEL
 Spandoeken met prikkelende teksten, ludieke sfeeracties of andere manieren om elkaar verbaal de haren in te vliegen; dát is de charme van een dorpsderby. En natuurlijk waren er zaterdag slingers en rookbommem, maar de entourage waarin Scherpenzeel en Valleivogels elkaar zaterdag bestreden was keurig, op het tamme af. Hetzelfde patroon ontrolde zich in de wedstrijd. Was het eerste kwart met twee doelpunten nog aardig, de burenruzie bloedde in de laatste twintig minuten dood. De 1-1 uitslag was dan ook een logische uitkomst.

Edward Doelman

Met het resultaat konden beide kampen zich verzoenen, al zullen de ‘blauwen’ zich nog het meest achter de oren krabben. Scherpenzeel zorgde in de eerste helft voor het meeste spervuur, met hoofd, voet en hand. Al na vijf minuten kopte Hafid Charadi op de lat, terwijl de rebound van Dittgher Aarsen net naast ging. Diezelfde Charadi ontsnapte amper vijf minuten aan een rode kaart, toen hij Corwin Broekhuizen een tik op zijn rug verkocht. De verder uitstekend leidende scheidsrechter Hendriksen deed het met geel af.

De levendige openingsfase werd gevolgd door nog eens tien leuke minuten, waarin twee identieke doelpunten gescoord werden. Eerst was het Jimmy de Greef, die de eerste geslaagde aanval van Valleivogels bekroonde met de 0-1. Op een steekpass van Wilbert Thomassen verschalkte hij Coen Uyterwaal, die op doel de voorkeur kreeg boven Sjoerd van Elst.,,Lekker natuurlijk, maar we stonden niet goed. We kwamen continu te laat. Het voelde alsof Scherpenzeel drie man extra op het middenveld had”, vertelt doelpuntenmaker De Greef.

De 1-1 stond drie minuten later op het bord. Een steekpass van Dittgher Aarsen spleet de defensie van de Vogels open, waarna Rence van der Wal zijn hoofd koel wist te houden. ,,We waren voetballend weer de betere ploeg”, vond trainer Dik Peters van Ton, die daarmee refereerde aan het verloren treffen met Renswoude (2-1). Toen werd Scherpenzeel afgetroefd in de persoonlijke duels. ,,Daar hebben we in de aanloop naar deze week ook flink op gehamerd en getraind.”

BLIJ MET PAUZE De coach vond dat zijn ploeg in de rust op een 3-1 voorsprong had moeten staan. Daarbij kon hij verwijzen naar het voetbal van zijn ploeg, maar op de momenten dat Scherpenzeel via de zijkanten – met name Jeroen Peer – erdoor kwam, leverde de voorzet niet het gewenste resultaat op. ,,Maar ik was wel blij dat het rust was”, geeft Valleivogels-coach Dennis van der Steen aan. ,,Dat gaf mij de kans om het anders neer te zetten.”

Van der Steen wisselde Broekhuizen en bracht Jamal Ouassif in, waardoor Nick Engelen en Jimmy de Greef allebei een linie zakten. ,,Omdat we in de eerste helft niet doordekten, kwamen we een mannetje tekort op het middenveld. In de tweede helft was dat probleem opgelost.” De mutaties misten zijn uitwerking niet. Valleivogels legde meer initiatief aan de dag en meldde zich diverse malen in het Scherpenzeelse strafschopgebied. ,,We hadden meer controle in de tweede helft”, constateerde Van der Steen, die zag dat Wilbert Thomassen en Jimmy de Greef opgelegde kansen kregen.

Aan de andere kant waren daar Rence van der Wal (poeier op de bovenkant van de lat) en Nico van Laar, die namens Scherpenzeel voor het gevaar zorgden. Omdat een doelpunt uitbleef en beide rivalen elkaar min of meer in evenwicht hielden, bloedde de wedstrijd in de slotfase dood, al leek Valleivogels in de slotfase nog op te stomen. Dat merkte De Greef ook in het veld. ,,Ik kreeg best veel ruimte, de tegenstander liep achter mij aan in plaats van andersom.”

SAAI EINDE Tot een groot slotoffensief leidde het niet. Alleen op een schotje van Remon Liefting moest Uyterwaal nog in actie komen. Het saaie einde sloot dus naadloos aan op de hele entourage. Dik Peters van Ton, die zijn eerste dorpsderby meemaakte, deelde die mening. ,,Ik had er ook meer van verwacht.”