• U bent ingelogd als:

Scherpenzeel te sterk voor Valleivogels

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Sportpark De Bree-Oost was het strijdtoneel van de eerste dorpsderby van dit seizoen. Scherpenzeel bleek in deze wedstrijd een maatje te groot voor Valleivogels en won verdiend met 3-0. De drie doelpunten kwamen allemaal op naam van Ali Edan.

De thuisploeg trad nagenoeg aan met dezelfde opstelling als tegen Renswoude. Doelman Coen Uyterwaal was hersteld van zijn blessure en mocht de plaats van Sjoerd van Elst innemen. De bezoekers hadden ook één wijziging ten opzichte van de eerste wedstrijd. Mohamed Bouyglafin mocht ten koste van Anass Akharouid in de basiself starten.

Valleivogels trok in de eerste minuten fel ten strijde en zat goed bovenop de tegenstander. Dit resulteerde in de negende minuut, na een cornerbal van Wilbert Thomassen, in een kopbal van Stefan van den Brink, maar het leverde geen doelpunt op. Al na tien minuten kreeg Mohamed Bouyglafin de gele kaart na de overtreding op Nehkomi Veldt.

De formatie van trainer Dik Peters kreeg na 19 minuten een dot van een kans. Ali Edan verscheen alleen voor keeper Sven Hardeman, maar de behendige voetballer schoot de bal over het doel. Dat had misschien het sein kunnen zijn voor Valleivogels om bij de les te blijven, maar dat was het niet. Vier minuten na deze mogelijkheid moest Hardeman alsnog de gang naar het net maken. Omar Riani gaf de bal keurig voor het de bal ging voorbij iedere speler van Valleivogels. Ali Redan stond klaar om voor de eerste keer het net te laten bollen: 1-0.

Nog geen tien minuten later, in de 32e minuut, werd de marge al verdubbeld. Knullig balverlies deed Ali Edan in balbezit komen. Stefan van den Brink probeerde nog om zo goed als mogelijk te verdedigen, maar Ali Edan kwam als sterkste uit deze strijd. Koel schoof hij de bal voor de tweede keer tussen de palen: 2-0. In het eerste bedrijf kreeg het team van oefenmeester één kans op een doelpunt. Remco van de Fliert zette de aanval op en kon de bal meegeven aan Rémon Liefting. De aanvoerder vond op zijn beurt Van de Fliert, maar de inzet was te zacht om het Coen Uyterwaal moeilijk te maken.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en weer begon Valleivogels strijdvaardig. In de 48
e minuut mocht Rémon Liefting op de rand van het zestienmetergebied de vrije trap nemen. De goede genomen vrije trap werd op een even zo mooie manier uit het doel geranseld door Uyterwaal. Direct daarna zakte het spel van Valleivogels naar een bedenkelijk niveau. De thuisploeg werd steeds sterker en Omar Riani vond, na een mooie aanval, Sven Hardeman op zijn weg. In de 55e minuut kwamen de bezoekers erg goed weg. Nehkomi Veldt mocht van scheidsrechter de heer R.P. Kok uit Doetinchem doorgaan en oog in oog met Hardeman dacht iedereen dat hij zou scoren. De bal vloog echter binnenkant paal het veld weer in.

In deze fase reageerde Dennis van der Steen en bracht Anass Akharouid en Friso Drewes voor Wilbert Thomassen en Mohamed Bouyglafin. Ook Jelle Staal kwam voor Nick Engelen. Het hielp allemaal niet. De gastheren bleven de betere ploeg en creëerde een grote kans. Het diagonale schot van Ismail Ouaddouh belandde echter op de binnenkant van de paal. Valleivogels kreeg nog één kleine mogelijkheid, maar de kopkans ging naast de verkeerde kant van de paal.


De laatste tien minuten waren volledig voor Scherpenzeel. Ismail Ouaddouh mocht op de rand van het strafschopgebied de vrije trap nemen, maar Sven Hardeman kon redding brengen. Ali Edan had zijn kruit nog niet verschoten en kon zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd zijn derde treffer maken. Alleen voor de Valleivogels-goallie maakte hij geen fout: 3-0. Een loepzuivere hattrick werd het niet, maar Ali Edan eiste wel de hoofdrol op met drie treffers. Een publiekswissel was verdiend en in de 86
e minuut werd hij vervangen door Michel de Kruif. Ook Abdullah Achaq mocht nog een aantal minuten maken en hierdoor verliet Ismail Ouaddouh het veld. De wedstrijd werd verdiend gewonnen door Scherpenzeel en Valleivogels mag zich nu opmaken voor de wedstrijd tegen VSCO ’61 uit Oosterwolde.

De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel en begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer S. (Stijn) Heusschen uit Kranenburg (Dld).