• U bent ingelogd als:

Scherpenzeel onderuit tegen VVZ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De 4-1 nederlaag tegen eersteklasser VVZ’49 doet vermoeden dat Scherpenzeel in Soest weinig in te brengen had. Volgens Dik Peters van Ton is het tegendeel echter waar. ,,In de eerste helft waren we voetballend zelfs beter. Het probleem is alleen dat we dat niet wisten te belonen met een voorsprong”, legt hij uit.

De trainer-coach doelt op de opgelegde kansen die Dittgher Aarsen en Rence van der Wal kregen. De aanvallers konden het goede optreden van de ‘Zelers’ echter niet bekronen, terwijl de thuisploeg wel effectief was. Met een omschakeldoelpunt werd de 1-0 ruststand op het bord gezet.

Na rust leverde een slordige fase al voor het uur een 3-0 achterstand op. Uiteindelijk werd het 4-1, waarbij Mark van Baaren de Scherpenzeelse goal voor zijn rekening nam. Hij schoot een vrije trap raak.

TWEE WENSEN Met één punt uit drie bekerduels is duidelijk dat Scherpenzeel uitgeschakeld is in het bekertoernooi. Verder wil Peters van Ton met het oog op de competitieouverture tegen OWIOS niet te veel conclusies trekken uit de resultaten. ,,Ik maak mij daar niet zo druk om. We boeken qua voetbal duidelijk vooruitgang.” Wel zijn er twee duidelijke wensen: ,,Het rendement moet omhoog en de fouten achterin naar beneden.”

Bron: Scherpenzeelse Courant