• U bent ingelogd als:

Scherpenzeel brengt eerbetoon met derbywinst

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 Foto’s  : Guido de Boer
Bron: http://scherpenzeelsekrant.nl

 Foto: Guido de Boer

SCHERPENZEEL Mark van Baaren verwoordde het mooi na afloop van de dorpsderby. De linksback van Scherpenzeel won met een ‘verzwakte ploeg’ afgetekend bij rivaal Valleivogels, voor het eerst sinds seizoen 2008-2009. Het werd maar liefst 0-3. ,,Dit is het Scherpenzeel wat onze supporters en Ome Dirk graag zien.”

door Edward Doelman

Met ‘Ome Dirk’ sprak Van Baaren over Dirk Hooijer, clubman in hart en nieren. Afgelopen woensdag overleed het blauwwitte boegbeeld onverwacht. Ter nagedachtenis werd voorafgaand aan de dorpskraker ook een minuut stilte in acht genomen. Maar ook met de manier waarop Scherpenzeel de op papier favoriet geachte tegenstander bestreed, werd een ode gebracht aan ´Ome Dirk´.

Zijn neef Mark van Baaren begon door de personele problemen weer eens in de basis. De linkspoot kreeg dit seizoen veel kritiek te verwerken en kwam op het tweede plan terecht, maar was tegen Valleivogels uitblinker. Niet alleen schonk hij met een lange pass Dittgher Aarsen de eerste kans van de wedstrijd, ook schoffelde hij directe tegenstander Jamal Ouassif zonder blikken of blozen onderuit. ,,Voor de wedstrijd hebben we het ook tegen elkaar gezegd: Hoe de wedstrijd ook verloopt, we geven het niet op. Niet voor Dirk. Jongens als Tevfik (Ceyar) en Hafid (Charadi) waren ook helemaal gek met hem.”

 

NIEUWE TACTIEK  Coach Dik Peters van Ton had een nieuwe tactiek gesmeed. 4-3-3 ging overboord , 4-4-2 kwam ervoor in de plaats. Dittgher Aarsen cirkelde rondom targetman Hafid Charadi. ,,Eigenlijk was het zelfs 4-5-1, omdat Dittgher vanaf het middenveld moest komen. Een lopende speler is nog moeilijker te verdedigen”, verklaart de coach. Het plan werkte. Valleivogels oogde fysiek misschien wel sterker, maar Scherpenzeel legde meer passie in haar spel. ,,Let maar op: ze vreten het veld op. Ik had ons ervoor gewaarschuwd”, baalde een teleurgestelde Dennis van der Steen.

De verliezende coach deed niets af aan de onverwachte zege voor de blauwen. ,,Scherpenzeel heeft dit dik verdiend.” Uiteraard ontkwam Van der Steen er niet aan kritisch naar zijn eigen ploeg te kijken. ,,We wisselden te traag van kant”, analyseerde hij. ,,We hebben geen kans gecreëerd, geen lef getoond. Dit was Valleivogels onwaardig.” Al voor rust kreeg de onverwachte zege gestalte. Een bekeken passje van Michel de Kruif bood Aarsen een vrije doortocht: 0-1.

Na rust had Valleivogels even uitzicht op een resultaat, maar Jacco van den Brink wierp zich met succes voor een schot van Remon Liefting, terwijl Coen Uyterwaal een krachtige kopbal van Robert van den Broek op de lijn klemde. ,,Het strijdplan werd perfect uitgevoerd”, merkte Van Baaren in het veld.

 

POORT OPEN
De drang naar voren bij Valleivogels opende achterin de poort. Halverwege het tweede bedrijf deelde Scherpenzeel de genadeslag uit. Aarsen dook de ruimte in, Charadi wipte bekeken de bal over Sven Hardeman. Met de 0-2 lag Valleivogels in de touwen. Backs Van Baaren en Gerard van de Weerd waren Ouassif en Wilbert Thomassen de baas. Centraal achterin heersten Van den Brink en Ceyar. ,,Onze belangrijkste spelers, ook Jimmy de Greef, waren niet in goeden doen”, erkent Van der Steen.

In de slotfase werd de pijn voor de roodwitten nog eens vergroot. Opnieuw was Aarsen aangever, ditmaal scoorde Jeroen Peer. ,,Heerlijk in mijn laatste dorpsderby”, lachte Van Baaren. De 31-jarige linksback houdt het na dit seizoen voor gezien bij het eerste en gaat voetballen in een vriendenteam. Zaterdag draaide het echter niet om vriendschap, maar familie. De memorabele zege werd opgedragen aan Dirk Hooijer. ,,En zo is het.”