• U bent ingelogd als:

Schamel puntje voor De Meern tegen Quick ’20: 0-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondagochtend 1 oktober, mijn lederhose ligt nog na te dampen van een avondje Oktoberfest in de plaatselijke Azotod als ik inschakel op Ziggo Sport. De start van de GP van Maleisië wil ik even niet missen, waarbij ik er vanuit ga dat Max er weer snel uit zal liggen en ik daarna nog even mijn roes uit kan slapen. Niets is minder waar…..wat een race zeg, van begin tot eind boeiend met als ultiem hoogtepunt Max die na 1,5 uur racen afgevlagd wordt als winnaar van deze GP! De dag is op deze manier goed begonnen, los van een noodzakelijke paracetamolletje tegen de naweeën van de grote pullen bier gisteravond.

 

Vandaag stond de wedstrijd tegen Quick ’20 op het programma, voor ons dé mogelijkheid om van de hatelijke nul punten en de laatste plaats af te komen. Immers, Quick ’20 stond met 2 punten maar 1 plaatsje boven ons. Quick ’20 is een grote club uit Oldenzaal. Ondanks de reisafstand kijk ik uit naar de uitwedstrijd bij hen, want het moet een prachtig complex zijn. Men beschikt over maar liefst 9 velden, met als paradepaardje het ministadion, ook wel de Kleine Kuip genaamd. Maar nu mag Quick ’20 dus eerst op bezoek bij een andere grote club aan de Loenenseboslaan in De Meern. De dag begon prachtig zonnig, maar hoe meer de starttijd van 14 uur dichterbij kwam hoe meer het weer betrok en hoe harder het ging waaien. Op de tribune de gebruikelijke gezichten, waarbij vaste supportster Berna Tonen aangekondigde haar 50e verjaardag groots te gaan vieren waarbij alle supporters van VV De Meern uitgenodigd zijn. De stemming zat er dus al gelijk lekker in en we hadden er zin in vandaag.

 

Het wedstrijdformulier had nog wel een verrassing in petto. Bij De Meern stond Joey Swanink onder de lat ten koste van Jordi Haneveld. Daarnaast had trainer Joël Titaley besloten Tom Waltman en Rick Hauwert van positie te wisselen. Beide zouden het niet onverdienstelijk doen vandaag. De hoop op de tribune vandaag was dat we zouden trachten iets aanvallender te spelen, 3 punten waren immers absolute noodzaak vandaag. Helaas kwamen we hierbij achteraf bedrogen uit, daarover later meer. Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Horst voor het begin van de wedstrijd.

 

We beginnen goed aan de wedstrijd, deze is 4 minuten oud als Lennard van de Brink een grote kans krijgt. De keeper staat ver voor zijn doel en Lennard heeft de mogelijkheid de bal over de keeper heen te loppen, helaas gaat zijn poging over het doel. Even later is er een prachtige actie van Rychto Lawalata, maar voorin is niemand aanwezig om zijn voorbereidende werk af te ronden. In deze fase krijgen we ook een aantal corners mee, maar iedere keer zijn deze te hard. Uiteraard is de wind hier van invloed op, maar na 2 keer weet je dat toch wel zou je denken…..We komen nu in de fase waar ook Quick ’20 wat uit zijn schulp kruipt en de wedstrijd gelijkwaardig wordt. Echter, in de 20e minuut hebben wij pech, een mooie actie van Kesly waarbij hij de lat raakt en dus geen doel treft. Hierna een uitermate saaie fase, er zit heel weinig voetbal in bij beide teams en wij spelen steeds maar weer teruguit. Dat is inherent aan de speelstijl waarvoor gekozen wordt, we hebben zoveel mensen achter de bal dat de vrijstaande man zich eerder achter je dan voor je aandient. Maar het is soms wel tenenkrommend om vanaf te tribune te zien. Er is nog 1 hoogtepuntje te melden uit de 1e helft, in de 33e minuut draait Rick Hauwert prima open en schiet op het doel, maar helaas kan de keeper redding brengen. Krijgt Quick ’20 dan helemaal geen kansen? Los van wat gepruts voor ons doel zijn de beste kansen voor ons in de 1e helft zonder dat wij goed voetbal spelen. Maar het is een draak van een wedstrijd om naar te kijken in ieder geval.

 

In de 2e helft komen beide teams ongewijzigd het veld op en gaan we verder waarmee we de 1e helft geëindigd zijn. De bal vooral heel veel achterin en terug op de keeper spelen. In de 53e minuut krijgt Quick ’20 een grote kans, maar gelukkig is het schot te slap om succesvol te zijn. En even later heeft Hakan een mooie actie in huis die Rick Hauwert in 1 keer op zijn pantoffel neemt, maar de keeper kan redding brengen. Verder is het armoe troef waarbij Kesly zoals al zo vaak dit seizoen helemaal op een eiland staat tegenover een stuk of 4 verdedigers. Echt zonde om te zien hoe zo’n goede voetballer de dupe is van het verdedigende systeem wat wij spelen. In de 59e minuut verlaat de tegenvallende Giovanni Nicolaas het veld voor de later ook tegenvallende Fathi Ben Ahmed. Deze wissel was nog wel te begrijpen, maar als even later 2 verdedigers bij ons vervangen worden door 2 verdedigers vragen wij ons echt af hoe graag we nu willen winnen. We spelen tegen de nummer voorlaatst, dit is een alles-of-niets wedstrijd tegen een zeer matige tegenstander waar je absoluut punten moet halen en we blijven maar verdedigend spelen. Blijkbaar koesteren we een punt, waar wij op de tribune absoluut niet mee kunnen leven. Sterker nog, vlak voor tijd komen we nog 2 keer flink in de problemen maar 2 prachtige reddingen van Joey Swanink redden ons. Joey was een zeer betrouwbare sluitpost vandaag en wat mij betreft man of the match.

 

En zo blaast de uitstekende leidende scheidsrechter Horst na 93 minuten af en hebben we ons eerste puntje gehaald. De vorige zin bedoel ik wat cynisch, want wat mij betreft hebben we weer 2 punten verloren. In alle interviews lees en hoor ik dat we de overwinning verdiend hadden, de verdediging goed stond er weer aanknopingspunten zijn…..ik begrijp daar niets van. Op TV Oost zei de trainer van Quick ’20 overigens precies hetzelfde, dus de waarheid zal wel in het midden liggen. Ik vond zelf dat niemand de overwinning verdiende en als wij zo laf blijven spelen is een overwinning ook ver te zoeken de komende tijd. Ik heb er niet voor geleerd, maar zie wel iedere week vanaf de tribune een spel waar je geen uitverkochte stadions van krijgt. Uiteraard heeft het ook met kwaliteit te maken, we komen wellicht best wat te kort tegen een aantal ploegen. Maar iets meer de schroom van ons af gooien zou niet misstaan. Volgende week weer nieuwe ronde nieuwe kansen. We mogen weer thuis aantreden, dit keer is HBS uit Den Haag de tegenstander. Zij staan ook in de onderste regionen met 5 punten. Aanvang is 14.00 uur!

 

Edwin Ebskamp

 

De Meern: Joey Swanink, Rick Hauwert, Rychto Lawalata (’76 Tobias Elmensdorp), Steve Blokland, Mark den Hartogh, Hakan Yasar (’74 Lejon Cats), Lennard van den Brink, Tom Waltman, Anis Ziani, Kesly den Haag en Giovanni Nicolaas (’59 Fathi Benahmed)