• U bent ingelogd als:

SCH’44 verliest van onverzettelijk Hooglanderveen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

“Tegen dit soort ploegen moet je niet achter komen, dan wordt het een hele lastige klus”, waarschuwde trainer Rene van der Kooij zijn team tijdens de wedstrijdbespreking. En laat dat nu juist wel gebeuren. Bijna op de helft van het seizoen aangekomen was het SCH nog niet eerder overkomen dat het fout ging in de eigen opbouw. Sterker nog, dit is juist waarom de ploeg zo goed speelt dit seizoen. Zonder dat er echt sprake was van veel druk overkwam het Erwin van der Klis. Zijn inspeelpass werd onderschept, waardoor de aanvaller van Hooglanderveen na 8 minuten spelen alleen op goalie Nick af kon gaan en beheerst de bal net onder de lat zijn ploeg op voorspong schoot.

Door die vroege achterstand en afgestrafte fout ontstond twijfel, de opbouw verliep minder vlekkeloos en SCH’44 was niet in staat om echt te domineren. Toch werden er kansen gecreëerd. Oussama kwam alleen op de goalie af maar schoot in het zijnet en ook Mitch en Raoul kregen goede kansen, echter bleef het 0-1. Hooglanderveen was blij met het kadootje in de beginfase, voor hun het beste scenario. De ploeg was fel, gretig, goed georganiseerd en kon zo nu en dan onder de druk uitkomen met prima spelers in de voorste linie.

De 2ehelft gaf een ander beeld. SCH speelde makkelijker, de opbouw verliep beter en men wist sneller spelers in stelling te brengen. Dit resulteerde in vele kansen. In het eerste kwartier was het kans op kans voor de thuisploeg, echter in de 62eminuut kwamen we goed weg toen Steve een  bal van de lijn wegkopte. SCH’44 bleef op jacht naar een treffer en o.a. Raoul en Giovanni waren enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Hooglanderveen stond onder druk en moest steeds achteruit, maar bleef gevaarlijk met een counter wat in de 72eminuut bijna de 0-2 betekende, echter bleef keeper Nick Mansveld alert.

In de slotfase nog goede kansen voor Oussama, Dennis en Ivo maar telkens zat er een been tussen, stond het vizier niet scherp of wist de prima keeper van Hooglanderveen de gelijkmaker te voorkomen. De bal wilde er vandaag gewoon niet in. Dit soort wedstrijden horen er bij, waarbij de factor geluk een rol speelt. Vandaag viel het kwartiertje helaas niet naar de kant van SCH’44.

De verder prima en onpartijdig fluitende scheidsrechter floot vaak, ook voor kleine overtredingen. Dit in combinatie met het logische tijdrekken van onze gasten was de 5 minuten bijgetelde blessuretijd eigenlijk te mager. Echter in diezelfde blessuretijd ging de goed spelende Sven in het haastige eindspel in de fout, verspeelde de bal en de speler van Hooglanderveen wist vanaf de middencirkel de bal over onze goalie te plaatsen. Een onverwachtse 0-2 nederlaag was een feit.

Trainer van der Kooij na afloop: “Over de 1ehelft ben ik niet tevreden. Als je het van goed positiespel moet hebben dan begint dat wanneer onze keeper de bal heeft. Daar waren wij niet scherp, we deden te weinig om de speler aan de bal te helpen. Kan gemakzucht zijn, geen idee, maar daarom vond ik ons minder dominant. In de 2ehelft hebben we dit prima opgepakt, goed gespeeld, de tegenstander met goed voetbal klem gezet en ook meer dan genoeg kansen gecreëerd. Dat was goed om te zien, echter deze tegenstander is gewoon erg goed in verdedigen. Ik heb respect voor de wijze van strijden, niet alleen achterin maar tevens van het collectief”.

Na deze speelronde staat SCH’44 derde met 5 punten achter op de nieuwe koploper SDZ en 3 punten achter op Soest. Maar het seizoen is nog lang en er kan nog van alles gebeuren. Zondag 9 december  wacht de uitwedstrijd tegen Pancratius, waarbij SCH’44 er op gebrand zal zijn om 3 punten mee naar Harmelen te nemen.

Geef een reactie