• U bent ingelogd als:

SCH’44 toont veerkracht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SCH’44, de ploeg die maar niet kon winnen de afgelopen weken moest tegen DCG die na een zeer matige start enorm in vorm is. Winnen met 6-1 van Vriendenschaar, met 6-2 van Nieuw Utrecht, met 3-3 en 2-2 gelijk spelen tegen Soest en NVC, het loog er niet om.

SCH’44 speelde de laatste weken steeds prima verzorgd voetbal echter werd er niet makkelijk gescoord, en misschien nog wel belangrijker, iedere kans van de tegenpartij leek erin te gaan. Echter vorige week tegen VVIJ werd er niet alleen verloren, ook het veldspel was zwaar onvoldoende te noemen.

Dinsdag was er een goed gesprek met elkaar, tijd voor een revanche! En inderdaad, het veldspel was weer behoorlijk, maar nog belangrijker, er was weer strijd, er werden duels gewonnen. De Harmelenaren kregen dan ook de beste kansen. Nadat het twee goede mogelijkheden had gehad kopte onverwachts DCG uit een mooie voorzet de bal op de lat waardoor we direct weer door hadden dat we de individuele kwaliteiten van een aantal DCG spelers niet moesten onderschatten. En toch kwam er een moment van onderschatting aan te pas. Een afgeslagen voorzet mocht wel weer heel eenvoudig worden ingebracht. Verdedigers stonden daar niet goed en kon de bal makkelijk worden gekopt naar een inlopende middenvelder die zo weg liep bij een van onze middenvelders en de 0-1 was een feit.

“Weer beter, weer achter, echter niet door pech, maar door gebrek aan scherpte bij 3 a 4 spelers in 5 seconden tijd”, aldus een getergde van der Kooij. Daarna kwamen er nog wel vele kleine kansen maar vanwege verkeerde keuzes of twijfel werden die niet omgezet in de gelijkmaker.

Ruststand 0-1.

Wat daar precies in de kleedkamer is gebeurd weten we niet, echter gezien de teleurgestelde houding van de spelers voor rust was het enorm knap dat het team op deze wijze de kleedkamer weer uitkwam.
De 2e helft was nog meer voor SCH’44. DCG kwam er bijna niet meer uit en kwam er niet meer aan te pas. SCH won nog meer duels, speelde sneller naar voren, had ook meer diepgang. Toch werden eerst nog drie grote kansen gemist voordat Mitch Maas een schitterende voorzet van Khalid el Jebli wist binnen te koppen. Deze gelijkmaker was een bevrijding.

Met nog meer hartstocht ging men op jacht naar de overwinning. Uiteindelijk in de slotfase wist Mitch Maas nog 2x te scoren en liepen we uit naar een meer dan verdiende 3-1 overwinning. Vele spelers speelden weer meer met hun hart, er werd gevochten terwijl we al wisten dat we daarnaast gewoon goed kunnen voetballen. Dit volhouden, volgende week naar Kampong, die de laatste strohalm willen pakken in de race om het kampioenschap. Met dezelfde inzet en scherpte is alles mogelijk.