• U bent ingelogd als:

SCH’44 speelt met PVCV maar verliest haar concentratie

Geplaatst in Wedstrijdverslagen
Na de onverwachtse en keihard aangekomen nederlaag tegen PVC was het nu tijd voor de enige echte derby. De ludieke acties van PVCV waren niet onopgemerkt gebleven wat dat betreft stonden beide partijen nu gelijk. PVCV wat vorige week het nog ongeslagen NVC knap op 1-1 hield kwam naar Harmelen om in ieder geval de schade beperkt te houden.  Op het goed te bespelen hoofdveld was duidelijk te zien dat er wat meer spanning op stond. SCH moest aantreden zonder de basisspelers Sjoerd, Kris, Dennis, Aubrey en Mitch.

Het inmiddels bekende positiespel werd voor de Harmelenaren ineens een stuk lastiger. Met name omdat wij moesten wennen aan een tegenstander die zich bewust ver terug liet dringen, wat veel weg had van een handbal verdediging. Dat onze gasten daar voor kiezen was te begrijpen. Met de 1-7 uitslag van de eerdere wedstrijd tegen SCH’44 op het netvlies en met het succes van vorige week tegen NVC was dit te verwachten. Zelfs toen Ivo na tien minuten spelen op schitterende wijze de bal vanaf twintig meter in één keer op zijn slof nam en de 1-0 een feit was bleef PVCV in de handbalverdediging volharden. Voor PVCV een goede keuze want ondanks de 90% balbezit van SCH konden wij niet veel kansen creëren, de ruimtes waren te klein.

 

Ondanks dat er geen vuiltje aan de lucht was voor de geel/zwarten besloot van der Kooij toch de speelwijze aan te passen. De zijkanten werden nog beter bezet en SCH ging met één verdediger minder spelen. PVCV kreeg het hierdoor lastiger en er kwamen meer en meer kansen voor de thuisclub. Na tien minuten in de tweede helft, op magnifiek aangeven van gelegenheidsspits Thijs, schoot Hugo vanuit de lucht op prima wijze de 2-0 binnen. Nadat Oussama een door een goede voorzet van Hugo wist te scoren leek de wedstrijd gespeeld.

Freek en Ivo moesten licht geblesseerd het veld verlaten, Stan van Spanjen en Khalid kwamen in het veld. En ineens, uit het niets, in twee minuten tijd, stond het ineens 3-2. Geen focus, geen felheid, we hadden er toch ineens last van, terwijl we juist de hele wedstrijd zo sterk oplette ten aanzien van de restverdediging en het sober uitverdedigen.

Er kwam wat meer angst in het spel maar gelukkig was de bevrijding daar. Een mooie stift van Oussama bracht SCH’44 in veilige haven. Na dit doelpunt mocht de pas 17 jarige Kjell van den Bosch zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht maken. Met nog enkele minuten te spelen was het Hugo Peters  die de eindstand op een verdiende 5-2 bracht.

Al met al een heerlijke overwinning. Komende weken eerst twee uitwedstrijden (Vriendenschaar en DCG) gevolgd door een thuiswedstrijd tegen koploper NVC..

Alles is nog mogelijk.