• U bent ingelogd als:

SCH’44 speelt gelijk tegen titel-kandidaat SDZ

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Tom van der Linden moet helaas al na een kwartier stoppen vanwege een hamstring blessure

Na de eerste twee duels van de competitie gewonnen te hebben trof SCH’44 vandaag SDZ. Ook een ploeg die nog de volle winst heeft weten te behalen en duidelijk laat weten ambitie te hebben om door te stoten naar de 1eklasse en verder. Dat de huidige selectie van SCH’44 goed voetbal kan laten zien was al wel gebleken. Wekelijks maakt men het spel en dicteert het, in de topper tegen SDZ liet het zien dat het ook goed kan verdedigen. Over 90 minuten gaf de thuisploeg geen uitgespeelde kansen weg. Daar tegenover kregen de mannen van trainer Rene van der Kooij 2 grote opgelegde kansen. De 1ewas van de ingevallen Luciano Poeketi, die over een meter of 10 van de goal de bal niet helemaal goed uit de lucht raakte waardoor de bal nog net houdbaar was voor de keeper van SDZ. De andere kans grote kans was voor Mitch maas, na geweldig voorbereidend werk van Raoul Pengel. Mitch kwam 1 op 1 tegenover de keeper maar schoot de bal net aan de verkeerde kant van de paal.

Na een kwartier spelen kreeg SCH’44 een tegenslag te verduren, doordat Tom van de Linden met een hamstringblessure moest uitvallen en werd vervangen door Luciano Poeketi. Tom liet in de beginfase al zien dat hij met zijn snelheid voor veel dreiging zou zorgen, helaas ziet het ernaar uit dat we Tom langdurig kwijt zijn. Sterkte Tom!

De keren dat SDZ gevaarlijk werd kwam dat door een aanval over de flanken waarbij de verdedigers van SCH’44 alle zeilen moesten bijzetten om de snelle en behendige aanvallers van SDZ te stoppen. Verder wisten de sympathieke Amsterdammers geen echte vuist te maken. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe groter de ruimtes werden. Door het hoge tempo gedurende de hele wedstrijd werd de laatste fase een slijtageslag. Daarbij liet SCH zien dat het goede stappen heeft gemaakt.

“Vorig jaar hadden we dit soort wedstrijden verloren, nu blijft onze organisatie veel beter op orde, verdedigend geven we niet veel weg en kregen wij zelf de beste kansen”, aldus van der Kooij. Aanvullend: “Wel vond ik dat we nog te vaak onrustig waren in onze opbouw, we moeten daarin nog stappen maken. Ook was de eindpass net niet voldoende rond de 16 meter of kwam de voorzet niet goed door. Dat had ons zeker 3 kansen meer op kunnen leveren en wellicht dan ook de 3 punten. We hebben nog genoeg te doen, we kunnen nog beter en het moet ook nog beter”.

Heerlijk nazomers weer, een mooie grasmat en veel toeschouwers. Echt een mooi scenario voor een zeer spannende topwedstrijd waarbij twee ploegen knokten voor de overwinning. De vele toeschouwers zullen er, ondanks dat men geen goal heeft gezien, absoluut geen spijt van hebben gehad dat ze erbij geweest zijn.

Centrale verdediger Kristiaan van Vliet werd verkozen tot Man of the Match. Ook Erwin van der Klis en Raoul Pengel waren uitblinkers in het 3ecompetitieduel. SCH’44 blijft ongeslagen en deelt de koppositie inmiddels met drie andere ploegen. Aankomende zondag spelen we tegen DWS in Amsterdam. Ook dan beginnen we weer gewoon met 0-0.

 

Geef een reactie