• U bent ingelogd als:

SCH’44 loopt achter de feiten aan

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Oussama Lahri scoort na prachtige aktie de 1-1

“Leuk dat de DWS supporters vonden dat wij beter voetbalden, echter als je niet scherp aan een wedstrijd begint dan roep je het over jezelf af”, aldus een teleurgestelde hoofdtrainer René van der Kooij.

DWS begon feller, sneller en gretiger aan de wedstrijd. In het 1ehalf uur was de thuisploeg gevaarlijker, vooral achterin had men moeite met de aanvallers van DWS. SCH’44 kon alleen een afgekeurd doelpunt van Mitch Maas er tegenover stellen. De matige start kwam tevens voort uit vele foutieve inspeelpasses. Natuurlijk was de afwezigheid van met name Erwin van der Klis, Tom v.d. Linden, Amin Said, Dion de Langen en Mats Bosma een gemis. Toch stond er nog steeds een prima team op het veld en na een half uur spelen werd dat ook weer zichtbaar. Het balbezit werd beter, SCH’44 kreeg overwicht en drukte DWS terug op hun eigen helft wat uiteindelijk resulteerde in een schitterende aktie en goal van Oussama Lahri.

 

Vanaf dat moment kon SCH nog een tempo versnellen en was DWS rijp voor de sloop. De kansen bleven komen, het was jammer dat het rust werd. In de 2ehelft een zelfde beeld, al moet wel vermeld worden dat Nick ons in de wedstrijd houdt met een mooie redding toen een speler op 3 meter hard inschoot. Daarna was het wederom SCH wat de klok sloeg, dit leverde vele kansen op. De grootste werd ons ontnomen door de verder prima fluitende scheidsrechter. We kwamen met 2 spelers alleen op de keeper af, echter werd er voorafgaand een overtreding gemaakt door een DWS speler. De scheidsrechter, die zijn fout gezien zijn eigen reactie ook inzag, gaf geen voordeel en ontnam ons hiermee wel een erg grote kans.

 

Hoe langer de goal op zich liet wachten, des te meer hoop kreeg het hard werkende DWS. De sympathieke Amsterdammers sloegen uit het niets, op een fraaie wijze toe. Na dom balverlies rond de middenlijn zag een speler van DWS goalie Nick ver voor het doel staan en krulde de bal op perfecte wijze op 35 meter van de goal net onder de lat. Dus met nog een klein kwartiertje te gaan keek SCH’44 opnieuw tegen een achterstand aan, een enorme domper. SCH probeerde langszij te komen met nog meer mensen naar voren, echter het spel werd er niet verzorgder op. In de 94eminuut wist DWS middels een counter nog de 3-1 te maken.

 

“Dat het niet meezat vind ik te makkelijk. We zijn gewoonweg te slap begonnen aan deze pot. Natuurlijk was iedereen weer positief geweest als we door hadden weten te drukken na de 1-1. Dat zat er gewoon in, echter nu dat niet gebeurt moet je leren van wat we niet goed deden. En dat was met name verdedigend en de onrust bij balbezit in het 1ehalf uur. Een paar dragende spelers nemen dan niet hun verantwoordelijkheid om dat te voorkomen” geeft trainer van der Kooij aan.

“We pakken de draad gewoon weer op. Dit soort duels kunnen helaas voorkomen. Als we hieruit maar lering trekken, en daar ben ik met deze goeie groep niet bang voor”.

Geef een reactie