• U bent ingelogd als:

SCH’44 krijgt les in effectiviteit

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na een mooi eerbetoon aan Gert Jan de Vos, een mooie man, onze voormalig voorzitter, die veel indruk maakte, moesten we wel meteen aan de bak. Elinkwijk was de tegenstander. Zij werden vooraf getipt als kampioen kandidaat echter nu al, na 5 wedstrijden, al 11 punten achter op de koplopers.

Laten we is beginnen bij de slotconclusie:

SCH’44 had meer balbezit, speelde verzorgd voetbal, echter er was tegen het goed spelende Elinkwijk meer nodig dan dat. Trainer van der Kooij legde de vinger op de zere plek:

“We waren bij balbezit iets minder sterk dan normaal, minder positiewisselingen, verkeerde inspeelpasses en aannames, dan speel je erg aanvallend waarbij je steeds, door eigen toedoen, het ritme uit je eigen spel haalt. Dan kom je ook nog is onverwachts achter en geef je de 2e goal zelf cadeau, tja, dan verdien je het niet, we waren gewoon iets minder vandaag. Het goede nieuws is dat we het allemaal onszelf aandoen, dus werk aan de winkel!”

Terug naar de wedstrijd:

SCH’44 controleerde de wedstrijd, zonder groots te spelen, echter een dekkingsfout bij een vrije trap waar wel / geen buitenspel aan vooraf ging zorgde voor de 0-1. SCH schroefde het tempo wat op, echter de 0-2 kwam voort uit zwak uitverdedigen. Dat SCH voor de rust daarna de aansluitingstreffer niet maakt mag deels op naam komen van de sterke goalie van Elinkwijk maar ook op pech (lat), op het afkeuren van een zuivere goal (buitenspel???) en weinig doeltreffenheid van diverse spelers van SCH.

De 2e helft, we gingen er goed voor zitten, SCH had vaker laten zien mentaal gegroeid te zijn dit seizoen, de inhaalrace kon beginnen. En inderdaad, een drukkend SCH, echter een gevaarlijker Elinkwijk die de boel al op slot had moeten gooien. Uiteindelijk wisten zij toch uit een snelle uitval de 0-3 te maken. Ondanks het doelpunt van Mitch Maas kwam de overwinning van Elinkwijk niet meer in gevaar.

Volgende week gaan we naar NVC. Een mooi moment om weer terug in de race te komen.