• U bent ingelogd als:

SCH’44 Knokt zich terug tegen DSG

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Natuurlijk is DCG nog niet veilig, echter zijn ze al 2 maanden lang ongeslagen, slechts van 1 team werd 2x verloren in deze 2 maanden, laat dat nu net SCH’44 zijn geweest.

Twee weken terug wonnen we met 3-1 van het taaie DCG. DCG stond toen halverwege met 1-0 voor, afgelopen zondag was dat zelfs met 1 doelpunt meer, de ruststand gaf 2-0 aan. En we waren gewaarschuwd. DCG won met 5-1 van PVC, met 6-1 van Vriendenschaar, met 6-2 van Nieuw Utrecht, speelde gelijk tegen NVC en Soest. DCG heeft een aantal goede spelers in hun team, een paar goede middenvelders en een behendige voorhoede, dus we hadden gewaarschuwd moeten zijn.

Okay, we gooiden er niet met onze pet naar, hadden sowieso meer balbezit maar werden een paar keer in de omschakeling verrast waardoor de 2-0 ruststand verdiend was. Het ging te langzaam allemaal. Zodoende werd het tempo opgeschroefd, werd er sneller rond gespeeld, was er meer diepgang op het middenveld en zorgde de invalbeurt van Aubrey er voor dat er meer diepgang kwam voorin. Door de snelle aansluitingstreffer van Mitch, zijn 19e alweer, na een mooie assist van Sjoerd, kwam er nog meer tempo in het spel, DCG kon alleen nog maar de ballen wegschieten. De 2-2 viel ook al vrij snel. Aubrey moest vorige week, vlak voor de wedstrijd tegen Kampong, onverwachts naar Suriname i.v.m. droevige familie omstandigheden. Hij landde afgelopen zondag een paar uur voor de wedstrijd weer op Schiphol en sloot een half uur voor de wedstrijd aan bij de groep. Hoe mooi was het dat juist hij voor de gelijkmaker en voor de winnende zorgde. Hoe mooi was het om te zien dat de ploeg daardoor extra blij was terwijl we eigenlijk alleen nog maar voor de eer speelde. Het was extra knap dat we na het schitterende afstandsschot van Jevgeni die met zijn pegel voor de 2-3 zorgde, toch bestand waren tegen de kater van de onverwachtse en onverdiende gelijkmaker. Er werd een terechte penalty gegeven waardoor het toch op een gelijkspel leek te eindigen. Echter Aubrey, na een pass van Dennis, dacht er anders over en tikte de 3-4 binnen.

De trainer van DCG was duidelijk en vond wederom dat SCH de best voetballende ploeg is van deze afdeling. DCG zelf moet nog wel punten halen maar gezien de kwaliteiten die men aanvallend bezit moeten zij daartoe in staat worden geacht. SCH knokte zich in deze wedstrijd en dat is een compliment, na de vervelende nederlaag vorige week, nu even rust en dan op naar Hooglanderveen, de ploeg die dit weekend de 2e periode pakte.