• U bent ingelogd als:

SCH’44 herpakt zich (inclusief wedstrijdbeelden)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Er stond druk op. Na het winnen met goed voetbal van de 1e periode, kwamen er blessures en kwamen er tegenslagen. Moeite met scoren, maar ook moeite om dan, als dat niet gaat, uit een ander vaatje te tappen. Gelukkig kwam de winterstop eraan, spelers raakten weer fit en Benidorm is nog aan het bijkomen van ons bezoek. Na Benidorm werd er vooral hard getraind, scherp, er werd voor een vastere speelwijze gekozen, een speelwijze die ook bij blessures kan blijven bestaan.

Toch waren we er nog niet helemaal gerust op, MSV en PVCV waren nog niet te vergelijken met de tegenstanders uit onze poule. Uit naar Hooglanderveen. Zij nog strijdend om de 2e periodetitel, wij met 2 punten uit 5 wedstrijden liefst 8 punten minder in deze 2e periode. Zij 4e wij 5e op de ranglijst.

Om 14.00 uur floot de goed leidende scheidsrechter voor de aftrap. SCH eindelijk weer eens startend met Boy Voorwerk en Nathan Spaan. Tevens verving Thijs Griffioen de zieke Niels Peters uitstekend. Wat begon SCH scherp aan de wedstrijd! Het positiespel was zeer goed verzorgd, maar vooral als Hooglanderveen (2x gepromoveerd achter elkaar) de bal wel een keer in zijn bezit had, had SCH zeer snel de bal weer terug in bezit. Als je zo goed speelt met en zonder bal dan moet het beloond worden. Echter ondanks het grote veldoverwicht kwamen we tot een grote kans voor Nathan Spaan en tot circa 4 grote mogelijkheden waarvan steeds de laatste bal niet goed was waardoor we uiteindelijk te weinig kansen hebben gecreëerd. Uiteindelijk gingen we met 0-0 rusten.

De 2e helft nog steeds wel een iets sterker SCH, echter wel minder goed als in de 1e helft. Ook Hooglanderveen deed nu mee om aan te vallen. Toen SCH weer met veel man ten aanval trok werden we ineens opgeschrikt door een counter die ineens ervoor zorgde dat we ook nog is met 1-0 achter kwamen. Dat Thijs op die plek 1 tegen 1 kwam te staan zal op zeker nog nabesproken worden door de trainer vermoedelijk.
Dat dit een enorme tegenvaller was, moge duidelijk zijn, tot dusver had Hooglanderveen geen kans gehad. Meestal zijn dit soort fases het begin van het eind bij ons, echter nu brak er niks, het moraal bleef hoog, de wedstrijd trokken we weer wat meer naar ons toe en zodoende werden we weer wat dreigender. Als je zo vaak op de helft van de tegenstander speelt krijg je ook veel corners/vrije trappen. Erg fijn was het dat we nu wel is een keer wisten te scoren uit een corner. Thijs Griffioen kwam voor zijn man en knikte de 1-1 binnen. Daarvoor had onze spits Mitch Maas al een keer op de paal gekopt overigens. Dat diezelfde Maas nu de 1-2 met zijn hoofd binnen knikte was vooral mooi voor hem en voor heel SCH. Daarna kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

SCH heeft veerkracht en goed voetbal laten zien. Nu hopen dat de mannen heel blijven en dat we deze scherpte mee kunnen nemen naar volgende week. Dan komt het Amsterdamse DCG op bezoek.

Beelden afgelopen zondag van Hopoglanderveen-SCH’44 : klik hier..       http://hooglanderveenhub.net/video/44295082/hlveen-sch44-29-jan-2017   (bron VV Hooglanderveen).

SCH’44 in Benidorm” ( bron AD)