• U bent ingelogd als:

SCH’44 GEDUPEERD EN DUPEERT ZICHZELF

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vorige week stond SCH’44 tegen Hooglanderveen met lege handen. Tegen Pancratius was SCH’44 vastberaden om nu de volle drie punten meer naar Harmelen te nemen…

In de beginfase een prachtige regenboog boven het speelveld maar verder leek er geen vuiltje aan de lucht. SCH begon goed met meer balbezit en goede combinaties met als gevolg een snelle treffer van Raoul Pengel al in de 4eminuut. Pancratius oogde onzeker na het forse verlies de week er voor. Helaas werd er niet gelijk doorgepakt. SCH’44 liep achteruit en was in de verdediging niet meedogenloos, waardoor zelfs in het eigen 16 meter gebied er zo nu en dan spelers van de tegenstander vrij konden staan. Dit resulteerde binnen een kwartier spelen in de gelijkmaker na overigens een prima aanval van Pancratius, echter de SCH verdediging ging hierbij niet vrijuit.

Daarna was de wedstrijd gelijkwaardig. SCH had meer balbezit en speelde wat makkelijker, maar het team van Pancratius, de ploeg die voorafgaand dit seizoen aangaf voor promotie te willen gaan, werkte hard en stonden goed. Toch was het SCH’44 die vlak voor rust op voorsprong kwam. De goed spelende Erwin v.d. Klis haalde snoeihard en laag uit bij een vrije trap van ca. 25 meter, waarbij de keeper van Pancratius kansloos was.

In de 2ehelft een beter SCH. Continu balbezit en Pancratius had niet zoveel in te brengen. De verdiende 1-3 in de 52steminuut was dan ook een feit. Een feit? Tenminste, dat dachten 22 spelers op het veld en zo’n beetje alle toeschouwers die aanwezig waren. Echter één iemand dacht er anders over na een uitstekend uitgespeelde goal van Mitch Maas, de grensrechter van de thuisploeg…

Alle spelers stonden al klaar aan de aftrap, toen de scheidsrechter toch nog even naar de grensrechter liep. Na een lang gesprek besloot de verder prima fluitende scheidsrechter om de grensrechter gelijk te geven. Verbazing alom. De uitleg van deze leidsman na de wedstrijd was dat hij er zelf niet zo goed voor stond. Tja, los van het feit dat hij er wel degelijk goed voor stond kon een ieder die een beetje ooit gevoetbald heeft inzien dat buitenspel in deze situatie onmogelijk was.

SCh’44 kreeg daarna nog wel wat kansen via Raoul en Mitch op de 1-3, maar als in de 72steminuut de 2-2 valt uit een eigen doelpunt kantelt de wedstrijd en weet Pancratius enkele minuten later tegen de verhouding in zelfs de 3-2 te scoren. Als echter de na lang blessureleed Tom van de Linden zijn rentree maakt en een vrije trap van buiten de 16 fantastisch in de kruising krult is er weer hoop..

Met de 3-3 op het scorebord komt SCH’44 verdient op gelijke hoogte en gaat in de laatste minuten van het duel op jacht naar het winnende doelpunt, maar blijft met 3 verdedigers spelen. Hoe het dan mogelijk is om in de 93eminuut uit een verre inworp toch nog een goal tegen krijgt en dus met lege handen staat is onvoorstelbaar. Goed en rucksichlos verdedigen blijkt ook vandaag onvoldoende.

De inzet en het voetbal is goed, verdedigend kan en moet het beter en een factor geluk ontbreekt de laatste twee weken voor de Zondag1 van SCH’44. Toch is er geen enkele reden voor paniek. De bal blijft rond en een aankomende zondag tegen Soest krijgt SCH’44 thuis nog een mooie kans om in de top 3 te handhaven en alsnog met een goed gevoel de winterstop in te gaan. De laatste zondag voor de winterstop is traditioneel een gezellige dag met een DJ, gratis worstenbroodjes voor de jeugd en huldiging van alle Herbstmeisters, dus rekenen we op een hoge opkomst van alle onze supporters!

 

Geef een reactie