• U bent ingelogd als:

SCH’44 controleert tegen Elinkwijk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het was ons dit seizoen nog niet eerder gelukt om de wedstrijd volledig te controleren. Verdedigend stonden we prima en we gaven helemaal niets weg. Als het je lukt om Elinkwijk maximaal 2x op het doel te laten schieten dan mag je tevreden zijn, behalve balen dat we zelf wel erg veel kansen nodig hadden om tot 3 treffers te komen”, aldus een tevreden Rene van der Kooij.

SCH ging van start zonder Raoul Pengel en zonder Sven v.d. Bosch, zij zaten om uiteenlopende redenen wissel, tevens was Kristiaan van Vliet geschorst. Het begin was misschien nog wel het meest lastige stuk van de wedstrijd. Het positiespel was nog wat onzorgvuldig, daardoor kon Elinkwijk nog wel eens er snel uitkomen, met Okan Ozcelik voorin is dat altijd gevaarlijk. Echter Jevgeni Gromov schakelde hem prima uit en speelde een prima wedstrijd.
Toch werd Elinkwijk niet echt gevaarlijk, het balbezit van SCH en de daarbij behorende dreiging nam steeds meer toe. De grootste kans was voor Giovanni Nicolaas, hij wist oog in oog met de sterke keeper van Elinkwijk helaas niet te scoren. Daarna kwamen er nog grote kansen voor Dion de Lange, Mitch Maas en Tom van der Linden. Tom wist zeer vaak de achterlijn te halen en de bal voor te geven. Toen Mitch Maas alleen voor de keeper werd gezet na ruim een half uur spelen, werd er ineens afgefloten voor de goed fluitende scheidsrechter. Een speler van Elinkwijk had blijkbaar iets gezegd wat dermate ongepast was waardoor de referee besloot om direct af te fluiten en rood te geven. Tegen 10 man ging de balcirculatie omhoog, de druk werd opgevoerd en na een goede inspeelpass draaide Mitch Maas prima weg in de 16 meter om daarna doeltreffend toe te slaan, 1-0. Daarna kwamen er nog kansen voor 2-0, echter bleef het bij 1-0.

De 2ehelft was om tactische redenen iets minder leuk om naar te kijken. SCH had de bal, wilde die graag houden, hield steeds genoeg mensen achter om niet verrast te worden. De thuisploeg hoefde natuurlijk ook niet echt want het stond immers 1-0. Normaliter willen we dan nog wel eens met teveel mensen naar voren lopen, echter dat ging nu veel beter. Wel kwam SCH iets stroever uit de kleedkamer, ondanks de controle begon het pas te swingen toen Giovanni de 2-0 maakte. Daarvoor had Elinkwijk de pech om de grootste plaag van SCH kwijt te raken. Hun keeper, die uit ook al een sta in de weg was, kwam niet goed terecht en moest met een vervelende blessure het veld verlaten. Dat de reserve keeper koud het veld in moest was niet makkelijk. Hij deed dat naar behoren al ging hij bij de 2-0 van Giovanni wel in de fout. Daarna kon de stand nog hoger uitpakken, echter wist alleen de ingevallen Raoul Pengel fraai de 3-0 te maken. Kansen voor Tom en Dennis gingen naast of over.

Al met al een prima overwinning. Iedereen was scherp, nu deze lijn doortrekken. Volgende week is er een wedstrijd waarin we nog feller en scherper zullen moeten zijn. PVCV wist na de 5-0 overwinning op Pancratius nu ook 2-2 te spelen tegen Soest. Die klappen erop, vechtend voor lijfsbehoud in een derby, we zijn gewaarschuwd!

Geef een reactie