• U bent ingelogd als:

SCH’44 blijft meedoen aan de top

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De nummer 4 SCH’44 tegen de nummer 5 Nieuw Utrecht. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. SCH laat dit seizoen zien dat zij tot de best voetballende ploegen van de afdeling behoort. Echter bleef de vraag hoe de jonge ploeg zou reageren op twee onverwachtse nederlagen op rij tegen respectievelijk Elinkwijk en NVC. De nare smaak hiervan was afgelopen week al een klein beetje weggespoeld na het vriendschappelijke duel tegen Roda’46, wat SCH’44 met 4-2 wist te winnen.

De ploeg van trainer Rene van der Kooij had vandaag de pech dat het door blessures steunpilaren Freek van Driel en Kristiaan van Vliet moest missen. De nog jonge Stan van Spanjen stond daarom in de basis. Naast de geschorste Dion de Lange moest ook nog na 40 minuten spelen Dennis de Bree geblesseerd uitvallenm die werd vervangen door Dirk-Jan Wit. Tot die 40e minuut werd al meteen duidelijk dat er wat twijfel in het team gekropen is. SCH begon goed aan de wedstrijd en speelde de eerste 10 minuten sterk, maar helaas werd het daarna behoorlijk minder. Vooral bij balbezit speelde SCH zijn minste wedstrijd van het seizoen. Het was dan ook een grote meevaller dat vlak voor rust Mitch Maas een rebound op een schot van Oussama Lahri binnen wist te schieten.

De toeschouwers die dachten dat deze voorsprong rust en overwicht zou opleveren kwamen bedrogen uit. SCH bleef het zoeken in verkeerde en te moeilijke oplossingen aan de bal. Hierdoor werd te vaak balverlies geleden tegen een tegenstander die doordat zij meer in 2 linies speelden steeds met veel mensen voorin waren. Wederom dom balverlies was de inleiding tot een zeer snelle uitbraak waardoor Nieuw Utrecht op randje buitenspel de gelijkmaker liet noteren. Ondanks het matige spel was het wel mooi om te zien dat de mouwen werden opgestroopt en dat de thuisploeg harder ging werken. Nieuw Utrecht kreeg geen kansen meer terwijl SCH de grip weer een beetje terugkreeg. Het kwartje viel dit keer onze kant op toen de goed ingevallen Aubrey Hoogdorp uiteindelijk vlak voor tijd, na sterk doorgaan van Oussama, de winnende treffer wist te maken. Een meevaller die na diverse tegenvallers eerder dit seizoen de volle winst voor SCH’44 betekende. Trainer van der Kooij was opgelucht maar niet blij: ”Lekker om een keer een mindere wedstrijd winnend af te sluiten, maar als we meer willen dit jaar dan zullen we een hoger niveau moeten halen dan vandaag het geval was”.

Aangezien Kampong, Soest en NVC ook wisten te winnen is er sprake van een onveranderde top 4. NVC wint heel knap de 1e periode ongeslagen. De komende weken wordt het erop of eronder voor de mannen. Aankomende zondag de lastige uitwedstrijd naar Hooglanderveen, de Hooglanders wisten hun laatste 3 wedstrijden overtuigend te winnen. Daarna wachten respectievelijk Kampong thuis, Vriendenschaar uit en Soest thuis.

We kijken ernaar uit!