• U bent ingelogd als:

SCH’44 BLIJ MET VERLENGING VAN DER KOOIJ

Geplaatst in Clubnieuws

Er werd door verschillende clubs aan hem getrokken maar SCH’44 en hoofdtrainer René van der Kooij gaan voor nieuwe periode door met elkaar. René, ook werkzaam als technisch manager bij USV Hercules, tekende een overeenkomst voor een termijn van wederom twee jaar. Dit spreekt vertrouwen uit, van beide kanten.

Het bestuur heeft René aangegeven zeer content te zijn met zijn functioneren als hoofdtrainer en wil graag met hem verder. We hebben als club grote stappen gemaakt. De accommodatie is enorm verbetert, de organisatie rondom het eerste en tweede, en met name zijn de spelers van de zondagselectie ambitieuzer geworden.

SCH’44 heeft ambities en vertrouwt erop de daarbij behorende stappen met René te kunnen gaan maken. SCH zal in deze René helpen met het behalen van zijn UEFA-A trainerslicentie en wil daarnaast op een positieve manier profiteren van zijn dubbelrol bij USV Hercules en zijn voetbalschool All Sports Acadamy.

SCH’44 heeft momenteel een jonge talentvolle ploeg. Harmelense spelers zoals Dion de Lange, Dennis de Bree, Sven van den Bosch, Stan van Spanjen en Dirk Jan de Wit hebben zich goed ontwikkeld. Echter het voor het meedoen in de top van de 2e klasse zal je wat moeten laten en is net wat meer nodig. Zeker omdat de spelers uit onze jeugd, over het algemeen spelend in de middenmoot van de 1e klas, nog een behoorlijke stap moeten maken.

Ook de jeugd zal zich dus verder moeten ontwikkelen. Er loopt bij de jeugd zat talent rond zodat dit mogelijk zou moeten zijn. In JO19-1 zitten voldoende talentvolle spelers. Voor deze spelers moet een route worden uitgestippeld op welke wijze zij het beste kunnen aansluiten bij de zondagselectie. Hiervoor is een eerste stap, met het talententeam O23, al gemaakt. Wil je je blijven handhaven in de 2e klasse of zelfs de stap naar de 1e klasse gaan maken dan zullen er ook in de organisatie een aantal veranderingen moeten worden doorgevoerd. Dit wordt een mooie uitdaging voor het komend seizoen.

In het amateurvoetbal zijn weinig clubs klaar voor een samensmelting van jeugd en senioren. Bij Hercules heeft hierin René een grote rol gespeeld en is daardoor medeverantwoordelijk dat Hercules is genomineerd voor “de beste jeugdopleiding van Nederland”. SCH’44 kan hierin nog hele mooie stappen maken. René zal hierbij gaan adviseren en heeft inmiddels het bestuur een plan van aanpak c.q. aanbevelingen gepresenteerd.