• U bent ingelogd als:

SCH speelt zwakste wedstrijd van het seizoen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Toen de machine begon te haperen een paar weken terug was het spel nog steeds prima te noemen. Goed veldspel, veel kansen werden er gemist, veel pech, echter uit bij VVIJ was er meer aan de hand dan pech.

Natuurlijk is het zuur als de tegenstander een vrije trap scoort die van richting wordt veranderd. Natuurlijk lijkt het op pech als je zelf twee goede kansen niet scoort. Maar vandaag was er meer aan de hand. Spelend op een schitterend veld, voldoende publiek, een zonnetje en eindelijk, na weken, ontbraken er weinig spelers. Alleen Hugo en Thijs konden nog niet meedoen, verder was iedereen weer van de partij. Waar we de week ervoor tegen Nieuw Utrecht nog moesten aantreden zonder Erwin / Kris / Aubrey / Hugo / Thijs / Sjoerd.

Geen excuses dus! De eerste 15 minuten waren niet eens zo slecht. Echter afspraken in de wijze van druk zetten werden niet nagekomen, dit ging al mis na 15 minuten, daardoor kon VVIJ veel te lang in balbezit blijven en kon SCH geen enkele vuist maken. En als SCH in balbezit was gebeurde er niks.

Zoals de trainer prima verwoorde na afloop: “Als er 7 man niet willen omschakelen, hetzij aanvallend, hetzij verdedigend, dan kan je niet winnen. En wat anders: we maken een plan hoe te spelen, als je die niet nakomt, dan vind ik dat ik als trainer gefaald heb, dan moet je uitzoeken of mijn plan te moeilijk was of dat de spelers het niet konden of wilden uitvoeren. Ik heb daar wel mijn mening over maar die bewaar ik voor de spelers, dinsdag gaan we zitten met de groep. Het gekke was dat we een zeer goede trainingsweek hadden met elkaar, daarin werd er weer een stap vooruit gemaakt, iedereen was enthousiast over een iets andere invulling, het team zag er op papier goed uit, maar ja, dan wel de bereidheid vinden om te werken en je taak uit te voeren, dit was echt de zwakste pot van het seizoen”, aldus de teleurgestelde oefenmeester.

Volgende week speelt SCH’44 tegen DCG, de ploeg in vorm tegen een ploeg die het even kwijt is. Toch moeten we in staat zijn om dit seizoen goed af te sluiten. We genieten dit jaar van vele mooie wedstrijden met goed voetbal, een keer door de ondergrens zakken kan 1x en als dit zorg draagt voor een getergde spelersgroep dan heeft het toch nog ergens toe geleid. Mannen, jullie kunnen dusdanig goed voetballen dat wanneer er meer strijd en passie is jullie op zeker dit seizoen mooi en waardig kunnen afsluiten.