• U bent ingelogd als:

SCH kan dus ook verdedigen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Eindelijk mochten de mannen van trainer van der Kooij weer het veld in. Door verevelende omstandigheden kon de wedstrijd van afgelopen week tegen DCG geen doorgang kon vinden. Wij wensen de trainer dan ook heel veel beterschap toe.

Nu weer scherp en om het “echieā€. Na een geweldig mooi trainingskamp en een zeer goede overwinteringsmaand met nuttige en goede wedstrijden tegen diverse 1e klassers, stond er ineens weer wat meer druk op.

FC Abcoude, op voorhand getipt als zekere kandidaat voor de top 5, speelde met heel veel energie en inzet. Deze passie werd gelukkig snel overgenomen door SCH dat vandaag, ten koste van alles, de wedstrijd wilde pakken en zodoende in de race te blijven voor de 2e periode.

In de 1e helft lag het tempo door twee jagende teams, die ook nog is goed kunnen voetballen, enorm hoog. Daardoor was het best aangenaam om naar te kijken. Beide teams waren dreigend doch niet heel gevaarlijk. SCH kwam na een schitterende aanval halverwege de 1e helft wel op een 1-0 voorsprong. Aubrey werd op mooie wijze bediend en gaf een prima bal op de goed meegelopen Mitch Maas die zijn 12e van het seizoen liet aantekenen.

In de 2e helft kwam SCH steeds wat minder toe aan voetballen. Mede door het opportunistisch spelende Abcoude ontstonden er soms hachelijke situaties voor het doel van SCH. Toch heeft Abcoude weinig echte mogelijkheden gekregen. Met Ivo, Thijs, Nick en Erwin als uitblinker stond met name het verdedigend als een huis. Als SCH zorgvuldiger was geweest in de counter had men de wedstrijd al eerder kunnen beslissen (Oussama rand 16 meter nadat Jevgeni alleen op de keeper kwam, Mitch en Thijs kregen daarnaast ook nog een mogelijkheid). Vooral de eindpass was niet zorgvuldig.

Drie prima punten, er stond echt een team waarvan we al wisten dat zij aanvallend erg sterk zijn. Nu lieten we ook zien goed te kunnen verdedigen. Soest en Kampong spelen gelijk. We zitten er weer bij, met name t.a.v. de 2e periode: