• U bent ingelogd als:

SCH ’44 MO17-1 Kampioen; Dames eerst!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Dames, jazeker. Twee jaar geleden is er met deze groep een weg ingeslagen voortbordurend op het technische beleid wat bij SCH’44 is ingezet. Het resultaat, een ongeslagen kampioen die volgend seizoen in de hoofdklasse zal gaan uitkomen.

Het is twee jaar lang intensief trainen. Steeds harder inspelen op de juiste voet van je medespelers in steeds kleinere ruimtes. Goed ingedraaid en op de voorvoeten staand van drie naar twee naar één keer raken. Hierbij nog de standaardposities innemen bij balbezit en omschakel momenten bij balbezit tegenstander hebben van deze meisjes dominante dames gemaakt in elke linie van het elftal.

Het was helaas voor het publiek niet onze allerbeste wedstrijd. Deze werd namelijk afgelopen dinsdag gespeeld tegen de nummer twee Alphense Boys. In Alphen ad Rijn werd een voetbalshow weggegeven waarbij zelfs de toeschouwers van de tegenstander het niet konden laten een welverdiend applaus te geven. Met een 0-4 overwinning, negen punten voorsprong en nog drie wedstrijden te spelen was het slechts zaak om thuis tegen ARC minimaal gelijk te spelen. Voorafgaand de wedstrijd gaven de trainers van ARC aan dat zij de wedstrijd van afgelopen dinsdag hadden bekeken en hiervan zeer onder de indruk waren.

De meiden waren zenuwachtig. De vele toeschouwers maakten toch wel indruk. Ondanks dat het spel minder was dan afgelopen dinsdag werd ARC uiteindelijk met 6-1 naar huis gestuurd. Met nog twee wedstrijden te gaan en negen punten voorsprong op de nummer twee is het eerste kampioenschap bij SCH’44 een feit: de dames van MO17-1.

We zijn al druk met het indelen van de teams voor het nieuwe seizoen. En elk jaar weer is het een hele puzzel om de nieuwe teams te formeren. Meiden komen en meiden gaan. Gelukkig zijn er een aantal dames die vanuit Saestum terugkeren naar het oude nest. En met een beetje geschuif komt de formatie van twee damesteams steeds dichterbij. Dames 1 prestatief en dames 2 recreatief. Hiermee zal SCH’44 proberen, net als bij het jongensvoetbal, ook voor het  meisjesvoetbal een aantrekkelijk niveau aan te kunnen bieden.

Voor volgend seizoen zijn we nog op zoek naar sportieve en talentvolle speelsters. Vanaf vijf jaar kan je al bij ons terecht. Kom vooral een paar keer meetrainen om te kijken hoe leuk het is en schrijf je daarna snel in.