• U bent ingelogd als:

SCH ’44 laat zich wegcounteren

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Trainer Rene van der Kooij had misschien wel de meest duidelijke analyse, in weinig bewoordingen gaf hij aan: “Als een tegenstander compact speelt en wacht op een fout, dit plan is vanaf de eerste minuut zichtbaar, dan is 0-1 achter komen, gecombineerd met fout op fout maken op plekken op het veld waar het niet mag en kan, de doodsteek”.

En zo was het ook, Soest liet SCH het spel maken, iets waar onze jongens dit seizoen geen enkel probleem mee heeft, sterker nog, normaliter is dit juist de kracht van dit team. De wedstrijd was een paar minuten oud toen een speler van Soest van ruim 25 meter op het doel schoot. De bal werd verbazingwekkend door niemand meer aangeraakt waardoor de lage schuiver ineens achter onze wegglippende goalie plofte. 0-1!

Dit is wat een ploeg met deze strategie heel fijn vind. Voor komen en verder afwachten. SCH maakte teveel fouten om het Soest lastig te maken. Al kreeg Aubrey een mooie kans, echter zijn lob was te hoog. Uit wederom een fout kwam na een snelle knappe omschakeling van Soest ook de 0-2.
SCH begon nu wel meer te drukken, kreeg 7 corners en gaf wat speldeprikjes, echter het was niet voldoende. Soest had ook zomaar er nog 1 bij kunnen schieten (bal op de paal).

De 2e helft een gretiger SCH, bijna alle duels werden nu gewonnen, en het eenrichtingsverkeer was een feit. Nadat er op het middenveld wederom balverlies werd geleden was de 0-3 een feit.

Nog meer speelde SCH naar voren. Vooral na de 1-3 die we scoorden uit een penalty, kwam het geloof weer terug. Nog ruim 25 minuten te spelen. De omsingeling werd hechter. De grootste kans was van Hugo Peters. De invaller ging alleen op de keeper af maar kreeg hem er net niet langs. Mitch Maas kreeg nog een kopkans, echter het viel vandaag net niet goed.

Het jonge SCH heeft er voor gevochten, echter soms heb je wel eens zo’n wedstrijd dat het allemaal even net niet mee zit. We gaan even gas terug nemen, ons opmaken voor het trainingskamp. De spelers en de staf bedanken de vele supporters, de ondersteuning die men steeds weer overal krijgt doet de groep erg goed en wenst een ieder hele fijne feestdagen!