• U bent ingelogd als:

SCH 44 boekt progressie

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: SCH 44

Na de 2-1 overwinning van vorige week tegen PVCV moesten de geel-zwarten uit Harmelen zondag 30 september aantreden tegen een tegenstander die zeer verrassend de week ervoor bij Kampong uit met 0-1 had gewonnen. De mannen van SCH’44 waren dus gewaarschuwd…

Op het nu nog zeer goed te bespelen mooie hoofdveld van FC Weesp waren de omstandigheden een heel stuk beter dan de week ervoor. SCH had direct vanaf de aftrap veelvuldig balbezit en Weesp probeerde via de omschakeling SCH te verrassen. En Weesp slaagde daar in de beginfase van de wedstrijd enkele keren heel goed in. Reeds in de zesde minuut leverde dit meteen een doelpunt op, waarbij de defensie zeker niet vrijuit ging. Kort daarna wist Nick Mansveld een 2egoal te voorkomen in een 1 tegen 1 situatie. Achteraf bleek dat dit dan ook de laatste kansen in de eerste helft waren voor Weesp. SCH moest wachten tot de 18eminuut voor de eerste echte kans, Mitch Maas schoot net over. Daarna ging SCH het tempo opvoeren en kreeg het meer kansen. Dit resulteerde uiteindelijk in 2 goals kort na elkaar. Mitch Maas maakte de gelijkmaker door prima tegendraads de 1-1 binnen te koppen na een voorzet op maat van Steve Blokland. Direct erna was het Raoul Pengel die na voorbereidend werk van de goed spelende Erwin v.d. Klis SCH’44 op voorsprong schoot.

De 2ehelft was nog maar 2 minuten oud toen Steve Blokland voor open doel de kans op 1-3 kreeg na een voorzet van Mitch Maas. Helaas ging de bal over. Na 15 minuten spelen kreeg Weesp iets meer vat op het spel en leek SCH in deze fase zoekende en minder dominant. Trainer Van der Kooij bracht Dirk Jan de Wit voor Amin, Dion de Langen voor de met liesklachten kampende Erwin van der Klis en de gretige Tom van Doorn voor Giovanni Nicolaas. De inbreng van verse krachten pakte goed uit en uiteindelijk trok SCH de wedstrijd weer naar zich toe. Raoul Pengel liet zijn tweede goal van de dag noteren en verhoogde de voorspong naar 1-3. Even later voorkwam keeper Mansveld de aansluiting door een hard schot op het doel vakkundig te keren en maakte Mitch Maas aan alle twijfels een eind. Ousama Lahri gaf een steekpass op maat waarna Mitch beheerst inschoot, zodat het scorebord na afloop een terechte eindstand van 1-4 aangaf in het voordeel van SCH’44.

Volgende week speelt SCH’44 thuis tegen het sterke SDZ. Een ware krachtmeting, want ook SDZ wist haar eerste twee competitieduels te winnen. Deze promovendus heeft de ambitie om direct door te stoten naar de 1eklasse en heeft een sterke selectie bij elkaar weten te krijgen. Dat beloofd een mooi duel te worden tegen onze manschappen die na MVV’27, ESTO, PVCV en FC Weesp steeds beter gaan spelen. Zondag 7 oktober om 14:00 uur op Sportpark Bijleveld dus allemaal komen kijken naar SCH’44 – S.D.Z.

Geef een reactie