• U bent ingelogd als:

Save the date: Op het pluche……de kracht van diversiteit in voetbalbesturen

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

cid:image004.jpg@01D298FA.AFBBC490

 

Wij constateren een geweldige ontwikkeling in de voetbalwereld. Namelijk dat steeds meer vrouwen bestuursfuncties vervullen binnen voetbalclubs. Daarnaast zien wij ook dat het clubs steeds vaker lukt om jongeren aan zich te binden als bestuurs- of commissielid (30 jaar of jonger). Het is voor deze doelgroepen natuurlijk lang niet altijd makkelijk in de overwegend mannelijke, grijze en soms erg conservatieve voetbalwereld. Daarom organiseert de KNVB op vrijdag 12 mei 2017 op de accommodatie van de vv Noordwijk een uniek congres, speciaal voor deze twee doelgroepen. Hieronder volgt daarover meer informatie: 

Datum, tijd en locatie

-        Vrijdag 12 mei 2017

-        Vv Noordwijk

-        Inloop 15.00 uur, start congres 16.00 uur, derde helft om 21.00 uur

-        Inclusief buffet

 

Doelgroep

-        Vrouwelijke bestuurs- en commissieleden

-        Bestuurs- en commissieleden leden van 30 jaar en jonger

 

Inhoud

-        Kennis delen en ervaringen uitwisselen

-        Discussie: hoe versterken en helpen we elkaar om meer jongeren en vrouwen bereid te vinden een bestuurlijke taak op zich te nemen?

 

Met medewerking van

-        Marijn de Vries, oud-wielrenster en thans lid van het hoofdbestuur van de KNWU komt ons vertellen wat haar ervaringen zijn als jongere vrouw in het hoofdbestuur van een grote sportbond. Zie ook www.marijndevries.nl

-        Dagvoorzitter Jeanet van der Laan. Speelde 29 interlands voor het Nederlands Vrouwenelftal, is op dit moment fractievoorzitter van D’66 van de gemeenteraad in Lisse. Jeanet staat op de kandidatenlijst voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Daarnaast is Jeanet een van onze KNVB-ambassadeurs.

-        Het congres is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Noordwijk.

 

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: jozef.vandervooren@knvb.nl. Deelname is gratis en er is plek voormaximaal 120 personen.

Bij aanmelding graag vermelden: naam, naam club en functie binnen de club.

Wees er snel bij. Vol is vol!

 

Column Jan-Dirk van der Zee

KNVB-directeur (AV) Jan-Dirk van der Zee schreef eerder een mooie column over dit onderwerp: “Heeft de KNVB heeft last van het vakbondssyndroom?”

Lees hier de hele column: http://www.knvb.nl/info/20881/column-jan-dirk-vd-zee-22-het-vakbondssyndroom

 

Meer vrouwen en jongeren op het pluche. Kom ook, denk en praat ook mee.

Meld je aan!