• U bent ingelogd als:

Sarina Pua leidt Maarssen-vrouwen langs Fortuna

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

VV Maarssen VR1 heeft de eerste overwinning in de Hoofdklasse geboekt. Na twee gelijke spelen werd zondag Fortuna ’54 met 4-1 verslagen. Grote vrouw aan Maarssen kant was Sarina Pua die weer eens toverde met de bal en met twee goals en twee assists een groot aandeel in de overwinning had.

 

Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen DSE, was VV Maarssen erop gebrand om de drie punten binnen te halen. Dat moest dan gebeuren tegen Fortuna ’54 uit Sittard. Een ploeg waartegen twee jaar geleden nog verloren werd op eigen veld en die het vorig seizoen in de Hoofdklasse uitstekend deed. Dit seizoen wil het vooralsnog niet vlotten met de Limburgers. Uit de eerste twee wedstrijden werd één punt gehaald en tot overmaat van ramp stapte de trainer ook nog eens op deze week.

 

VV Maarssen VR1 begon met dezelfde basis-11 als de afgelopen twee wedstrijden, waarbij aangetekend dat Linda van der Meijden dit keer vanaf het middenveld speelde en Bibi Bus rechts voorin. Vanaf de eerste minuut vlogen de vonken er vanaf. Beide ploegen wilden er een wedstrijd van maken en het tempo lag dan ook hoog. In tegenstelling tot vorige week was Maarssen nu wel vanaf het begin bij de les en speelde het met het mes tussen de tanden. Dit leidde in de zesde minuut tot de eerste kans van de wedstrijd. Een heerlijke een-twee tussen Linda van der Meijden en Sarina Pua leek te worden onderschept door een verdedigster maar viel toch voor de voeten van Marieke Baas. Die kon alleen op de keepster af maar die wist haar schot met haar benen te keren. Niet veel later kregen ook de bezoekers hun eerste kans. Een bal werd achterin niet goed weggewerkt waarna de linkerspits op Sanne afkon. Die kwam echter fantastisch uit haar goal en dook als een tijger op de bal. In de 11e minuut was het wel raak. Lizzy Bouwman bereikte met een lange bal Sarina Pua in het strafschopgebied. Die legde de bal in één beweging af op Marieke Baas, maar de bal leek net te hard. Met een ultieme sliding wist Marieke echter toch de bal achter de keepster te werken: 1-0. Maarssen bleef daarna goed spelen, maar balverlies op het middenveld leidde bijna tot de gelijkmaker. Ook dit keer kwam keepster Sanne van Impelen echter fantastisch uit haar goal en wist te redden. In de 28e minuut viel de gelijkmaker alsnog. Captain Nikita Theteroglou wilde een bal wegwerken maar raakte hem half. Een Fortuna-speelster pikte de bal op en besloot vanaf 20 meter van het doel uit te halen. Doordat er een verraderlijke stuit in de bal zat, werd keepster Van Impelen verrast en plofte de bal in de verre hoek (1-1).

Wie dacht dat Maarssen hierdoor van slag zou zijn, kwam bedrogen uit. Binnen twee minuten stond de 2-1  op het scorebord. De goal werd wederom ingeleid door een lange bal van Lizzy Bouwman. Met enig fortuin viel hij voor de voeten van Linda van der Meijden, waarna ze naar binnen wou draaien om uit te halen. Als een duveltje uit een doosje was daar echter Sarina Pua die de bal – voordat Linda kon schieten – zelf maar op haar pantoffel nam. Als een granaat verdween de bal in de korte hoek: 2-1!

 

Gescoord werd er niet voor meer rust, waardoor beide ploegen met een 2-1 stand de kleedkamers opzochten. Na de rust verscheen Tanja van Gog in het veld voor Bibi Bus. De 3-1 kwam er in de 62e minuut. Sarina Pua ontving de bal linksvoorin, gooide er wat schijnbewegingen uit en gaf daarna een perfecte voorzet over iedereen heen in het strafschopgebied. Bij de tweede paal stond Tanja van Gog op de juiste plek en met haar knie werkte ze de bal in het doel: 3-1 en wat een mooie comeback voor Tanja. In de 88e minnut zette de woman of the match – Sarina Pua – nog de kers op de taart met haar 2e goal van de middag. Een heerlijke aanval met Tanja en Linda rondde ze perfect af met een schot van afstand in de verre hoek: 4-1! 

 

De samenvatting op video:

https://youtu.be/IXRxaIx6cLE

Geef een reactie