• U bent ingelogd als:

SAESTUM speelt gelijk tegen Eldenia uit Arnhem

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Gisteren vertrokken de selectiespelers van Saestum richting Arnhem. Na een 2-0 voorsprong met de rust was de stand na het laatste fluitsignaal  van de scheidsrechter 2-2. Met dit teleurstellend resultaat vertrok Saestum met de staart tussen hun benen weeer richting Zeist.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter PJ van Dijen uit Cothen nam Saestum het initiatief. De beide backs wisten niet wat hun overkwam zowel links- als rechtsvoor stond een Bakkenes het deze backspelers het moeilijk te maken.  Horen dol werden ze van de acties van de 2 spelers. In het midden stond Luuk Bruijnis zijn mannetje en zorgde voor de nodige onrust in de verdediging van de gastheren.

Het kon dan ook niet uitblijven dat Saestum zou gaan scoren. Bij een goede aanval brak Luuk de verdedigingslinie van Eldenia. De doelman kon niets anders doen dan Luuk tegen houden door een overtreding. De scheidsrechter besliste in eerste instantie terecht om de bal op de stip te leggen en de keeper het geel te laten zien, maar op advies van de grensrechter draaide hij de hele boel weer om en legde de bal buiten de 16  en vergat helemaal de keeper alsnog rood te geven.  Een vreemde beslissing om resoluut voor een strafschop te blazen en dan op advies van de niet neutrale ass de hele boel weer terug te draaien.

Luuk had in ieder geval niets aan deze beslissing en nog geen 3 minuten later mocht hij dan ook de openingstreffer scoren. Met de 1-0 voorsprong ging Saestum door het Eldenis bijzonder moeilijk te maken.

Diverse kansen werden er gecreëerd en uit één van deze kansen schoot Bart de Greef via de onderkant  van de lat keihard de 2-0 op het scorebord. Een luid applaus klonk van de vele meegereisde Saestum supporters.

Een 2-0 voorsprong bij rust, wat een weelde.

 De 2e helft werd begonnen door een heel ander Eldenia. Fysiek spel werd door de thuisclub gehanteerd om het Saestum moeilijk te maken. Maar het vreemde in het geheel was dat bij veel fysieke ingrepen door de thuisploeg, zij ook het voordeel kregen in deze situaties van de dienstdoende leidsman. 

Het werd een zeer rommelige onoverzichtelijke wedstrijd waarbij de thuisploeg 2x de rode kaart zag door zeer onbesuisde ingrepen, maar ook Saestum dwongen ze de 2-2 te incasseren.

Saestum moest zowel Luuk als Jordao wisselen waardoor de angel uit de aanval van Saestum was genomen.

Saestum kon de stand niet meer wijzigen en ging met 1 punt richting Zeist.

Twee weken de tijd om de pijntjes en lichte blessures te laten genezen om op 5 maart geheel fris aan de start van de volgende wedstrijd te staan.