• U bent ingelogd als:

SAESTUM – RODA 46, een wedstrijd met twee gezichten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Foto: Norbert Waalboer

Vanmiddag mocht Saestum Roda 46 uit Leusden begroeten. Een ploeg die vorige week onze plaatsgenoot de punten afpakte. Saestum was gewaarschuwd.

 

Zonder de vertrouwde spitsen moest Saestum aantreden tegen Roda 46.

Gelukkig heeft Saestum een brede bank dat had het vorige week in de uitwedstrijd tegen Wasmeer al bewezen.

 

Met veel vertrouwen werd afgelopen week dan ook naar de wedstrijd van vandaag uitgekeken. Olv scheidsrechter Hermans uit Voorthuizen begonnen de ploegen de tweestrijd.

In de eerste 12 minuten van deze wedstrijd werd er door beide ploegen elkaars zwakke als sterke krachten afgetast.

Roda kwam er in deze 12 minuten achter dat de thuisploeg het voetballend wat beter deed. De druk op het doel van de bezoekers werd steeds groter.

De bezoekers konden niet anders dan hun verdedigende stellingen innemen en hun tactiek aan te passen aan het spel van de thuisploeg.

Met een opstelling van 5 4 1 probeerde ze de aanvallen van de thuisploeg te elimineren. De aanval van de thuisploeg had niet het gogme deze verdedigende stellingen te beslechten.

Tot de 16 meter ging het goed, maar de ”geparkeerde bus” van spelers van onze gasten zorgde ervoor dat onze aanvaller weinig gevaar konden aanrichten.

In de 16e minuut moest de verdediging van Saestum ingrijpen, want de lange bal werd door de eenzame spits rakelings voor ons doel geschoten.

In de minuten erna was het toch Saestum die wat gevaar bracht een afstand schot van Mick ging buiten bereik van de doelman net over.

Een communicatie fout in de verdediging van Roda bracht Hatim Kaaouass in scoringspositie. Helaas schoot hij wat te vlug, waar een actie 1 tegen 1 meer op zijn plaats was geweest.

De steeds goed opkomende rechtsback Bart de Greeff  liep goed door naar de achterlijn in de 23e min helaas maakten onze spitsen geen gebruik van deze geboden kans.

Jordao Bakkenes mocht in de 27e min zijn kunsten vertonen na een goed opgezette aanval over rechts mocht hij met een afstandsschot deze aanval afsluiten met een goal helaas de bal spatte uiteen op de paal. Zo kreeg de thuisploeg in het laatste kwartier van de eerste helft diverse mogelijkheden de score te openen.

Glenn van Greuningen dacht te scoren met een kopbal. Mick en Jordao konden ook de juiste richting naar het doel niet vinden en anders stond het blok zoals de trainer van de gasten het noemde een aanval van de thuisploeg in de weg,

De rust werd dan ook met de beginstand 0-0 bereikt.

 

Met goede moed werd dan ook de 2e helft aangevangen. Met Shaquill van Ewijk in de plaats van Glenn van Greuningen.

Helaas na 3 minuten mocht de doelman van Saestum de bal al uit het netje halen. Een enorme tegenvaller voor de ploeg van Maykel Tak.

De verdedigende stellingen van de bezoekers zullen nu wel heftiger worden was de verwachting.

De ploeg van Saestum pakte de draad weer op en voetbalde met veel elan richting het doel van de tegenstander. Helaas kwamen we er ook achter dat de ploeg uit Leusden geheel anders uit de kleedkamer was gekomen en hun verdedigende stellingen wat los lieten om zo vlug mogelijk de 0-2 te scoren.

Khalid moest in de 52 min door een blessure plaats maken voor Niels Grevelman. Hierdoor ging Mano iets meer naar voren spelen en Niels nam de plaats in van Mano.

In de 57e min mocht Jeffrey van Maanen een vrije schop nemen op zo’n 17 meter van het vijandelijk doel. Deze zijn meestal wel aan hem besteed en Jeffrey stelde dan ook niet teleur en scoorde  de verdiende 1-1.

Maar helaas gaf dit Saestum niet de ruimte de score te verhogen want nog geen 3 minuten later lag de bal alweer achter onze doelman. De kleinste man op het veld kon geheel vrijstaand koppend scoren.

Weer achter de feiten aanlopen en wederom de draad weer oppakken. In de 63e min kreeg Jeffrey nogmaals de kans uit een vrije schop te scoren helaas de keeper had hem nu door.

Saestum raakte steeds meer de greep op het spel kwijt Roda nam het initiatief over en bracht de thuisploeg door de snelle aanvallen in de problemen.

Mick Visser werd nog gewisseld voor Jesse Peters. Maar ook deze wissel kon niet voorkomen dat de ploeg uit Leusden in de resterende minuten uitliep naar een 1-4 voorsprong.

Helaas de 2e nederlaag thuis was voor Saestum een feit en de ploeg uit Leusden pakte net als vorige week de 3 punten.

Volgende week spelen we niet, de week daarop staat de uitwedstrijd tegen Houten op het programma dus …….