• U bent ingelogd als:

SAESTUM neemt puntje mee uit rijswijk bij SCR

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 Vanmiddag moest Saestum op bezoek bij SCR een club uit de Betuwe. Een vereniging bestaande uit 5 senioren teams ,1 veld en geen enkel jeugdteam. Het veld bestond uit een normaal grasveld, maar in een zeer slechte conditie. Erg hobbelig en ongeschikt om daar een normale wedstrijd op te spelen.  Na 2 minuten keek de ploeg van Maykel Tak al tegen een 1-0 achterstand aan. Na 90 minuten stond een stand van 2-2 op het scorebord en mocht Saestum 1 puntje meenemen uit Rijswijk.

 

Saestum speelde vanmiddag met Junior Byron als sluitpost. Junior komt uit de jeugd van Saestum en een uit een bekende Zeister voetbal familie. Vaste keeper Chris Engel was te geblesseerd om deze wedstrijd aan te vangen.

De verdediging moest echt aan het veld wennen. De spits van SCR maakte daar dankbaar gebruik van om zo na 2 minuten al de 1-0 te scoren.

De thuisploeg hanteerde de gehele wedstrijd de lange bal op de 2 spitsen die ze vast op de midden van het veld hadden geposteerd.

Saestum probeerde de geparkeerde bus voor het doel te slechten, maar had daar heel veel moeite mee. Men moest ook verdedigend alert blijven, want de lange ballen vanuit de verdediging van de thuisploeg waren moeilijk te verdedigen.

Na 17 minuten aanvallen op het doel van de thuisploeg kon Wouter Outmans uit een assist van Mo Talhaoui de gelijkmaker scoren. Een minuut hiervoor had Niels Grevelman nog een kopbal rakelings over het doel zien verdwijnen.

Uit een corner mocht de thuisploeg wederom scoren. Het eerste schot kon door de verdediging van Saestum nog geweerd worden, maar de 2e doelpoging vloog in de dak van het doel.

Met deze stand werd de rust ook bereikt.

Maykel Tak zag geen reden wissels toe te passen en Saestum begon de 2e helft dan ook goed. Met miraculeuze reddingen hield de doelman van de thuisploeg zowel op inzetten van Niels Grevelman en Luuk Bruijnis zijn doel schoon.

De thuisploeg kon niet anders dan de bal naar voren te schoppen waar nog 1 spits stond die weinig gevaar kon uitrichten. Maar Saestum ontbrak het ook aan creativiteit om verandering in de stand aan te brengen.

Toch brak Luuk Bruijnis de ban en de nodige verlichting om de gelijkmaker achter de doelman van SRC te scoren en zo de 2-2 op het scorebord te zetten.

Na het inbrengen van Mano Bakkenes en Glenn van Greuningen voor Wouter Outmans en Shaquill van Ewijk bracht Saestum wat meer lef om de stand in het voordeel van Saestum te beslechten helaas had de keeper van SCR een engeltje op de lat want met het nodige geluk hield hij zijn doel schoon.

Na 90 minuten floot de leidsman F. Ozyar voor het einde en konden beide ploegen 1 punten op hun conto bijschrijven.

Volgende week brengt Sporting 70 een bezoek aan de Noordweg en deze ploeg heeft de punten nog hard nodig dus de thuisploeg zal alles in het werk moeten stellen om de punten aan de Noordweg te houden.

Aan het eind van de wedstrijd zag ik de statistieken van de match in de Arena, Ajax  22 doelpogingen en Feijenoord 5 , dit had ik vanmiddag in de Betuwe ook gezien helaas kon Saestum het niet verder brengen dan een gelijkspel.